« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
OTVARANJE SEZONE

Čuj, Hamlete, čuj premijerno u Teatru&TD

Ova slobodna verzija Hamletove duhove iznosi na vidjelo u vremenu koje je sišlo s uma. Mrtvi diktiraju život, a život veoma nalikuje na smrt.

Malo slobodniji Hamlet
Malo slobodniji Hamlet (Kristijan Smok)
Više o

Čuj Hamlete čuj

,

Teatar &TD

Argentinska redateljica sa zagrebačkom adresom, Renata Carola Gatica u listopadu na daske &TD-a postavlja predstavu Čuj, Hamlete, čuj, čiju dramaturgiju potpisuje, također argentinka J. Sequira

Premijera ove slobodne verzije Hamleta, na rasporedu je 10. listopada u &TD-u, s početkom u 20 sati. Izvedbe su zakazane za 11. i 12. listopada. U predstavi glumi cijela plejada mladog hrvatskog glumišta: Dean Krivačić, Maja Katić, Zrinka Kušević, Zrinka Antičević, Ivana Pavlović i Sven Jakir.

Djela koja postaju klasici ona su koja razotkrivaju temeljna pitanja koja povijest nastoji zaboraviti, iz koristi ili iz straha. Hamlet je tragedija sina kojem se ukaže duh pokojnog oca kako bi od njega zatražio da ga osveti, što je put koji će ga odvesti u smrt.

Je li sin dužan ispuniti očev zahtjev? Jesmo li osuđeni na to da slušamo što se od nas traži, da se odreknemo vlastitog identiteta, izgubimo sebe? Ova slobodna verzija Hamletove duhove iznosi na vidjelo u vremenu koje je sišlo s uma. Mrtvi diktiraju život, a život veoma nalikuje na smrt. U zemlji sinova ništa nije onako kako se čini. 

02.10.2014. 14:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh