Kultura nema sljedeće stranice
Matija Kluković

Klukovićev film u našim gradovima

objavljeno prije 12 godina

Razgovor Nakon svake projekcije publika će moći razgovarati s članovima filmske ekipe. NEZAVISNI film ‘Ajde, dan... prođi...' mladog zagrebačkog redatelja Matije Klukovića bit će… više »

Braća Coen

Braća Coen opet najbolji

objavljeno prije 12 godina

TRILER ‘No Country for Old Men' potvrdio je status favorita za Oscara u veljači, osvojivši tri priznanja, među kojima i ono za najbolji film, na dodjeli nagrada američke kritike.… više »

ITALIJA

FESTIVAL BAJKI

objavljeno prije 12 godina

U TALIJANSKOM srednjovjekovnom gradiću Peccioliju svake godine održava se međunarodni festival bajki Fiabesque. Tijekom festivala idilični toskanski gradić od tisuću stanovnika posjeti… više »

Mjuzikl prema dnevniku Anne Frank

objavljeno prije 12 godina

MJUZIKL nastao prema ‘Dnevniku Anne Frank' idućeg će mjeseca biti izveden u Madridu. Nakon što je djelo zaživjelo na filmu, kazališnim daskama, priča o židovskoj… više »

Slovenska skupina u ZeKaeMu

objavljeno prije 12 godina

CELEBRATION, predstava slovenske plesne skupine EnKnapGroup u sklopu ciklusa europskog kazališta bit će izvedena u četvrtak u ZKM-u. Kako najavljuju iz Zagrebačkog kazališta… više »

Schrott: Homer je živio u južnoj Turskoj

objavljeno prije 12 godina

AUSTRIJSKI stručnjak za književnost Raoul Schrott tvrdi da je prikupio dokaze koji otkrivaju nove detalje o starogrčkom pjesniku Homeru, uz ostalo i to da je živio u današnjoj južnoj… više »

‘Mjesec dana na selu’ slavi deseti rođendan

objavljeno prije 12 godina

SVEČANA izvedba predstave ‘Mjesec dana na selu', čija je premijera bila prije točno deset godina, održat će se danas u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavella. Drama… više »

Japanska izložba

Japanska izložba u Gliptoteci

objavljeno prije 12 godina

DJELA Na izložbi japanske keramoskulpture bit će predstavljena 44 djela.  NA IZLOŽBI ‘Suvremena japanska keramoskulptura' koja se otvara sutra u Gliptoteci HAZU, bit će izložena 44… više »

Galiano Pahor

Odlazak glumca Galiana Pahora

objavljeno prije 12 godina

Njegova glumačka upitanost je vrlo ponorna tako da otvara i ona pitanja o kojima ne bismo rado govorili. Smrću Galiana Pahora Hrvatska gubi velikog glumca, a grad Rijeka djelićak vlastitog… više »

Pavičić na Berlinalu

objavljeno prije 12 godina

Hrvatski filmski kritičar i književnik Jurica Pavičić imenovan je u Ocjenjivački sud kritike (FIPRESCI) na 58. međunarodnome filmskom festivalu u Berlinu, koji će se održati od 7. do 17.… više »

EMIRATI

Kulturno središte Bliskog istoka

objavljeno prije 12 godina

Dok Abu Dhabi ulaže 27 milijardi dolara u gradnju pet muzeja, uključujući Guggenheim koji će dizajnirati Frank Gehry i Louvre Jeana Nouvela, još je jedan projekt na vidiku s ciljem… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh