« Film
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
FAK KRITIKA

Pravednik - mogao je biti zanimljiva studija, postao akcić

„Dva najvažnija dana u životu su dan kada se rodimo i dan kada otkrijemo zašto.“

Denzel je možda pokrenuo franšizu, tko zna ...
Denzel je možda pokrenuo franšizu, tko zna ... (Arhiva)
Više o

recenzija

,

film Pravednik

The Equalizer svoju komunikaciju s gledateljem otvara ovim citatom Marka Twaina u želji da film uokviri kao nešto više od uobičajenog akcijskog naslova. Unatoč toj želji, The Equalizer ipak većinu vremena provodi namještajući spektakularne akcijske scene, koja eskaliraju od relativno minimalističkih do gotovo operno nakićenih, gubeći pritom bilo kakav kredibilitet koji tijekom filma uspije prikupiti.

Priča filma prati Roberta McCalla (Denzel Washington), naočigled običnog radnika u trgovini s građevinskim materijalom. On je pristojan i uvijek pri ruci kada treba nekome pomoći, generalno gledajući, McCall je tipični primjer dobronamjernog altruista.

Nagovještaj da je sve samo fasada dobijemo kada se otkrije da McCall noćima ne spava, čita knjige s popisa „100 knjiga koje morate pročitati prije nego umrete" i nosi sat sa štopericom te svoje kretnje i aktivnosti stalno mjeri. Jedne večeri, McCall odluči kući otpratiti mladu prostitutku Teri (Chloë Grace Moretz) te svjedoči zlostavljanju koje ona trpi od svog makroa, na što on odluči djelovati.

Tim postupkom The Equalizer vrlo brzo prelazi iz nečega što se moglo pretvoriti u zanimljivu karakternu studiju u akcijski film kakvi dominiraju u zadnje vrijeme.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu 

03.10.2014. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh