Kultura
IZLOŽBE

Botterri Dini u Klovićevim dvorima

objavljeno prije 6 dana i 23 sata

Akademski slikar i donedavni profesor na splitskoj ALU, pripadnik malobrojne skupine najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika, autor iznimnog opusa, Josip Botteri Dini predstavlja se… više »

INMUSIC #16

INmusic festival- glazbeni spektakl koji građani obožavaju

objavljeno prije 7 dana

INmusic festival, jedan od najvećih glazbenih događaja u Hrvatskoj, obilježava 18 godina postojanja i nastavlja osvajati srca građana Zagreba i Hrvatske te ostaje prepoznat kao nezaobilazna… više »

OSVRT

Figurativni opus Ferdinanda Pađena

objavljeno prije 7 dana i 16 sati

Slikar Ferdinand Pađen, istaknuto je i cijenjeno ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti, autor iznimnog opusa ulja, akvarela, pastela i skulptura, sklon i figuraciji ali i apstrakciji.… više »

NAJAVE

Nove postaje Superval turneje po Hrvatskoj su Pula i Rijeka

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

Nakon sjajnih nastupa u Đakovu, Osijeku, Dubrovniku, Šibeniku, Čakovcu i Koprivnici Superval nastavlja turneju po Hrvatskoj! Na red su stigli Pula, gdje će se 10. 5. u klubu Kotač… više »

NAJAVE

Swingers u Tvornici kulture slave 25 godina postojanja

objavljeno prije 7 dana i 22 sata

Swingers ove jeseni velikim koncertom u Tvornici kulture slave 25 godina postojanja! Četvrt desetljeća kasnije vraćaju se na pozornicu na kojoj su održali svoj prvi koncert kako bi s publikom… više »

OSVRT

Miljenko Jergović: Rat

objavljeno prije 7 dana i 23 sata

Nedavno je zagrebačka Fraktura objavila novu knjigu, istaknutog književnika Miljenka Jergovića Rat. Riječ je o zbirci kratkih priča (njih 117), knjiga o gradu pod opsadom, u kvalitetnom… više »

NAJAVE

Sprema se odličan tjedan u Attacku

objavljeno prije 8 dana

U četvrtak, 2.5., ZEZ i AKC Attack predstavljaju vam dva apstraktna projekta koja alkemijski miješaju elektroniku i instrumentalno, Kee Avil i Packmess & Kiers! Kee Avil (Kanada)… više »

SEA STAR

Angelina Mango na šestom Sea Staru

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Angelina Mango u svojoj 22. godini života bilježi nevjerojatne uspjehe i glazbene trijumfe: prva je žena pobjednica 74. izdanja festivala Sanremo u posljednjih 10 godina, jedna je od… više »

INTERVJU

Novi ciklusi Krešimira Ivića

objavljeno prije 10 dana

Akademski slikar Krešimir Ivić, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor kompleksnog opusa, ulja, akvarela i crteža, izlagač na brojnim izložbama. Desetljećima djeluje i… više »

NAJAVE

Šarena pojava uz Dubiozu Kolektiv i S.A.R.S. početkom lipnja na Jarunu

objavljeno prije 10 dana i 19 sati

Već bogatom i raznovrsnom lajnapu posljednje večeri Zagreb Music Festa pridružit će se rap/rock bend Šarena pojava. Oni će tako 1. lipnja na Jarunu nastupiti uz Dubiozu Kolektiv,… više »

COOL

Welcome Day Sea Star Festivala

objavljeno prije 10 dana i 23 sata

Dobrodošlica na šesto izdanje Sea Star Festivala, u četvrtak, 23. svibnja, donosi nešto zaista posebno! U suradnji s Ada Divine Awakening i EXIT festivalima, u idiličnoj… više »

OSVRT

Motivi mora i kamena u opusu Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 11 dana

Dio svog fascinantnog opusa krajobraza, niza ciklusa ulja na platnu različitih formata, istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vladimir Vrljić Ankin, posvetio je moru,… više »

NAJAVE

U Vinkuran dolaze Dire Straits Legacy i Esteriore Brothers

objavljeno prije 12 dana

Kad idemo van, svi u Vinkuran! Jer su tamo, zna se, i ove godine najbolji ljetni koncerti. Jubilarni 5. Rocks & Stars u kamenolomu Cave Romane otvara u sklopu ljetne turneje, u srijedu… više »

INMUSIC #16

Mladi i originalni ETEP bendovi dolaze na INmusic festival #16

objavljeno prije 14 dana i 23 sata

Lenhart Tapes, solo projekt srpskog umjetnika Vladimira Lenharta, ruši granice stvaranja glazbe. Uz jedinstvenu postavku walkmana i kaseta, Lenhart stvara hipnotizirajuću… više »

NAJAVE

Superval uz INmusic

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

Suradnja Supervala i INmusic festivala se nastavlja kako bi udruženim snagama djecu i mlade potaknuli na otkrivanje i razvijanje svojih glazbenih talenata. U lipnju 2024., tri izvrsna… više »

skrolaj na vrh