« Kultura
objavljeno prije 14 dana i 4 sata
OSVRT

Figurativni opus Ferdinanda Pađena

Slikarstvo Ferdinanda Pađena bogato je bojom, razlistanim kolorizmom, seriozno odabranim fragmentima, realizirano u emotivnom pristupu, u nizu desetljeća aktivne produkcije

Ferdinand Pađen
Ferdinand Pađen (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Ferdinand Pađen

Slikar Ferdinand Pađen, istaknuto je i cijenjeno ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti, autor iznimnog opusa ulja, akvarela, pastela i skulptura, sklon i figuraciji ali i apstrakciji.

Opus figurativnih motiva Ferdinanda Pađen kompleksan je, autor je tretirao brojne teme od Zagreba, preko Dubrovnika i cijele naše obale do gradova u unutrašnjosti, bilježeći njihove osebujnosti na sebi svojstven artistički način.

Slikarstvo Ferdinanda Pađena bogato je bojom, razlistanim kolorizmom, seriozno odabranim fragmentima, realizirano u emotivnom pristupu, u nizu desetljeća aktivne produkcije.

Slikar slika i danas u svom lijepom atelijeru na Trešnjevci, doista prepunom slika u raznim tehnikama iz raznih razdoblja, neumorno nastavljajući obogaćivati vlastiti opus.

Slikarstvo Ferdinanda Pađena pripada klasičnom slikarstvu, izvedeno u ulju na platnu s mnoštvom izazovnih i poticajnih tema zanimljivo je i današnjem gledatelju, uzbudljivo je i u našem vremenu noseći obilježja svoga doba.

Pađena su zanimale i sakralne i svjetovne teme i krajobrazi i arhitektura naših gradova, sve one osobitosti koje čine život čovjeka.

Naravno, unatoč niza desetljeća strastvenog doživljavanja i slikanja slikar Ferdinand Pađen ne pokazuje znakove umora i zasićenosti, on je sada, još radoznaliji i još zaljubljeniji u slikarstvo.

Slikarski opus Ferdinanda Pađena zaokružena je i jedinstvena likovna cjelina, autorsko djelo nadahnutog umjetnika.

Piše: Miroslav Pelikan
01.05.2024. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh