Kultura

Nagrada Mimi Simić

objavljeno prije 17 godina

Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodijelilo je godišnju Nagradu ‘Vladimir Vuković’ za najbolju filmsku kritiku u 2007. godini Mimi Simić, i to za eseje i tekstove… više »

PREPORUKE

Što čitati ovaj tjedan?

objavljeno prije 17 godina

Moderna vremena Info ( www.mvinfo.hr ) za Metro Express preporučuju tjedno štivo Antonio Lobo Antunes:Draženje krokodilaA. L. Antunes rodio se 1942. godine u Lisabonu, i do danas… više »

U Leipzig odlazi 30 pisaca

objavljeno prije 17 godina

Hrvatska će kao zemlja partner ovogodišnjeg Sajma knjiga u Leipzigu, od 13. do 16. ožujka, predstaviti tridesetak hrvatskih autora. Popis autora bit će objavljen u veljači, rečeno je… više »

‘Inozemni nakladnici jako su otvoreni za suradnju’

objavljeno prije 17 godina

Urednik u Frakturi Seid Serdarević, dobitnik je nagrade Kiklop za najboljeg urednika godine. U povodu toga porazgovarali smo s njim o temama vezanim uz izdavaštvo.• Uspjeli ste… više »

OSCARI

Braća Coen i Anderson vode s osam nominacija

objavljeno prije 17 godina

Film braće Coen ‘No Country for Old Men’ i povijesni ep ‘There Will Be Blood’ P.T. Andersona vode u utrci za nagradu Oscar, svaki s po osam nominacija.Britanska drama… više »

Objavljena satira o Sarkozyju

objavljeno prije 17 godina

Francuski pisac Patrick Rambaud, dobitnik ugledne nagrade Goncourt 1997., ismijava francuskog predsjednika i njegovu dvorsku svitu u svojoj najnovijoj knjizi ‘Kronika vladavina Nicolasa… više »

Prodan vrč iz dinastije Fatimid

objavljeno prije 17 godina

Rijedak vrč iz 11. stoljeća, izrađen od gorskog kristala i isprva pogrešno identificiran kao francuski vrč iz 19. stoljeća, prodan je na dražbi prošlog tjedna za 220.000 funti… više »

Uloga u drami donosi nominaciju za Oscara

objavljeno prije 17 godina

Nominacije za 80. izdanje Akademijinih nagrada bit će objavljene danas, a tko će dobiti Oscara saznat ćemo 24. veljače. No, da je već odavno poznato tko su nominirani glumci, pokazuje studija… više »

AERODROM:

Filozofija i bunt

objavljeno prije 17 godina

Arapi kažu, sve što se dogodi jednom, možda se više nikada neće dogoditi, a sve što se dogodi dvaput, zasigurno će se dogoditi i treći put - odgovara Jurica Pađen na… više »

Audiovizualni centar

objavljeno prije 17 godina

SREDSTVAPo riječima ministra Biškupića, centar će dobivati dodatna sredstva.Potpisivanjem ugovora s Ministarstvom kulture, s radom je počeo Hrvatski audiovizualni centar koji bi trebao… više »

Filmovi ‘Živi i mrtvi’ i ‘Trešeta’ u Švedskoj

objavljeno prije 17 godina

Hrvatski filmovi ‘Živi i mrtvi’ Kristijana Milića i ‘Trešeta’ Dražena Žarkovića i Pave Marinkovića uvršteni su u službeni program 31. međunarodnoga… više »

David se seli u predgrađe Firence

objavljeno prije 17 godina

Slavna renesansna skulptura Davida nakon 135 godina trebala bi iz muzeja koji je posebno projektiran za njezino izlaganje iseliti na periferiju Firence. Utjecaj masovnog turizma na samo… više »

Tajanstveni posjetitelj i dalje nazdravlja Poeu

objavljeno prije 17 godina

Neometan interesom javnosti, tajanstveni posjetitelj došao je u subotu ujutro u tradicionalno godišnje odavanje počasti Edgaru Allanu Poeu: na grob mu je stavio tri crvene ruže… više »

‘Mala vila’ u kazalištu Žar ptica

objavljeno prije 17 godina

Kao prvu ovogodišnju premijeru, Gradsko kazalište Žar ptica pripremilo je za 29. siječnja predstavu ‘Mala vila’ književnice Vesne Krmpotić, u režiji Dore Ruždjak… više »

British Council - Putinova demonstracija moći

objavljeno prije 17 godina

British Council (BC) kulturna je organizacija djelomice financirana od britanske vlade, s uredima u više od 100 zemalja u cijelome svijetu. Ta organizacija koja svoj ured ima i u… više »

skrolaj na vrh