Kultura nema prethodne stranice
OSVRT

Osvrt na kompleksni ciklus Sonje Đurić

objavljeno prije 1 sat i 23 minute

Novi ciklus slika suvremene hrvatske likovne umjetnice, slikarice Sonje Đurić, autorice impresivnog opusa, česte i uspješne izlagačice na brojnim izložbama, nosi simboličan naslov ,… više »

FILMOVI

Tuškanac u gostima prikazuje filmove koji buntom reagiraju na konvencionalnost

objavljeno prije 2 sata i 23 minute

Zadnji tjedan u lipnju Tuškanac u gostima obilježit će novim izdanjem Kratkog utorka, ovog puta posvećenog elementima bizarnosti u kinematografiji, dok je u sklopu programa Moj jedini… više »

INMUSIC #16

Sve je spremno za tri dana glazbenog spektakla na INmusic festivalu #16!

objavljeno prije 3 sata i 23 minute

Festivalski kamp otvara se danas u podne, a brojni kamperi iz cijelog svijeta polako pristižu. Vrata festivala otvaraju se u ponedjeljak, 24. lipnja u 16:30 sati, kao i sve preostale… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 7 sati i 54 minute

Eto što ima Detour, 19h - Park Ribnjak DIY punk juriš, 19h - AKC Attack Ape & Roll, 20h - Grof Melin Trulo Uho Fest, 20h - Spunk ectratis & Robostrop & the CEO, 20h… više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 22. lipnja

objavljeno prije 9 sati i 22 minute

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 22. lipnja U potrazi za srećom, 17.30h - Dokukino KIC Šume, šume, 19h - Dokukino KIC Himera, 21h - Dokukino KIC… više »

PRIJAVITE SE

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

objavljeno prije 19 sati i 23 minute

Prijave su otvorene u sljedećim kategorijama: kratkometražni i srednjometražni igrani film (do 60 minuta) dokumentarni film animirani film eksperimentalni film namjenski film (uključuje i… više »

NAJAVE

Mudri Brk Festival objavio lineup po danima i otkrio bend iznenađenja

objavljeno prije 22 sata i 2 minute

Line up je dovršen s bendom iznenađenja te dva DJ-a za koje bi bilo iznenađenje da nisu dio line upa. Gracin je četveročlani bend kojem je frontmen splitski… više »

NOVOSTI

“Hommage Galeti”- otvorenje izložbe i projekcija filmova u Galeriji SC i MM centru

objavljeno prije 1 dan

Otvorenje izložbe Hommage Galeti održat će se u petak, 21. lipnja u Galeriji SC s početkom u 19 sati, a o čemu se radi, provjerite do 29. lipnja, radnim danom od 12 do 20… više »

INMUSIC #16

Vlado Martek stavlja točku na i impresivnog programa INmusic festivala #16!

objavljeno prije 1 dan

Vlado Martek je pjesnik i umjetnik. Rođen je 1951. godine u Zagrebu. Diplomirao je književnost i filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu. Autor je velikoga broja izložbi, instalacija,… više »

NAJAVE

Steel Panther s predgrupom u Tvornici

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Damir Šimić - Shime hrvatski je gitarist koji je veći dio svoje karijere proveo u Los Angelesu gdje je snimao i svirao s imenima kao što su Tony McAlpine, Steve Stevens ili… više »

BRUNDANJE 2024

Najjači dvodnevni rock festival u Pivovari Medvedgrad

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Glavna proslava 30. rođendana Pivovare Medvedgrad stiže u velikom stilu 5. i 6. srpnja u dvorište pivovare! Pripremite se za dobar provod jer Huzjanova 36 postaje epicentar glazbe,… više »

COOL

House of Flamingo napravio show

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

U prepunom klubu Boogaloo u subotu 15. lipnja kolektiv House of Flamingo priredio je svojoj već postojećoj i novoj publici show za pamćenje povodom 10. godišnjice djelovanja na… više »

PERFORACIJE

Stižu nam 16. Perforacije s pet premijera

objavljeno prije 4 dana

U ova četiri dana programa, u Zagrebu će nastupiti eminentni umjetnici iz Hrvatske i regije kojima je zajedničko jedno - da pomiču granice angažiranosti, društvenog komentara,… više »

OSVRT

Zanimljivi i izazovni opus Željka Čurčića

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Slikar Željko Čurčić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor složenog opusa, čest izlagač na brojnim izložbama, nedavno je uspješno prezentirao izbor djela za retrospektivu u… više »

OSVRT

Sugestivni ciklus krajobraza Vladimira Vrljića Ankina.

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Jedan od svakako čestih motiva u kompleksnom opusu istaknutog suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Vladimira Vrljića Ankina jest i motiv krajobraza, fragmenti prirode, uglavnom… više »

skrolaj na vrh