« Glazba
objavljeno prije 6 dana i 9 sati
INMUSIC #16

Vlado Martek stavlja točku na i impresivnog programa INmusic festivala #16!

Suradnja s jednim od najvažnijih suvremenih umjetnika zaokružuje bogat umjetnički program nadolazećeg INmusic festivala #16!

Vlado Martek na INmusicu
Vlado Martek na INmusicu (Arhiva)
Više o

Vlado Martek

,

INmusic #16

Vlado Martek je pjesnik i umjetnik. Rođen je 1951. godine u Zagrebu. Diplomirao je književnost i filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu. Autor je velikoga broja izložbi, instalacija, agitacija, grafita, crteža, grafika, slika i kolaža naglašene autorefleksivnosti i tekstualizma. Autor je i niz pjesničkih zbirki i knjiga eseja. Bio je pripadnik Grupe šestorice autora, skupine umjetnika koja je producirala značajne radove u i o javnom prostoru Zagreba. Djela Vlade Marteka nalaze u mnogim zbirkama, uključujući neke od najznačajnijih muzejskih ustanova poput Centra Pompidou u Parizu i Muzeja moderne umjetnosti (MOMA) u New Yorku. Svjetski poznat po svojim pjesničkim i političkim agitacijama i pozivima na čitanje poezije, kroz formu ulične umjetnosti i osvajanje javnog prostora, u sklopu INmusic festivala #16 Vlado Martek predstavlja agitacije 'Les Artistes­-aux Armes' (Pariz, 1982.) i 'Umjetnost nema alternative' (Zagreb, 1986.) kao uvodne poruke u glazbeni program na pozornicama INmusic festivala #16.

Gostovanje Vlade Marteka upotpunjuje niz već najavljenih novih i nastavljenih suradnji s umjetnicima, udrugama, institucijama i organizacijama u nezavisnoj kulturi koje svojim neumornim djelovanjem oblikuju društvo i doprinose razvoju zdravih odnosa unutar lokalnih zajednica - od udruge i festivala Superval, obrazovnog programa Škola i zajednica i Instituta za društvena istraživanja, Minikultura programa i likovnih radionica za najmlađe pod vodstvom kreativnog studija Centar pažnje, sve do programskih suradnji s kultnim zagrebačkim rock klubovima KSET, Močvara, Tvornica Kulture, Vintage Industrial Bar, Dva Osam i AKC Attack, kao i suradnje s programima Žedno uho i Dostva zvuka. INmusic festival #16 temu povratničkog izdanja festivala nalazi u antičkom razumjevanju festivala kao okupljanju šire zajednice oko vrijednosti koje ju čine i do kojih joj je stalo - pri tome se vidi ključna uloga umjetnosti i važnost njezinog iskoraka u društvenu svakodnevicu i javne prostore.

INmusic festival #16 održati će se od 24. do 26. lipnja 2024. na dobro poznatoj lokaciji Otoka hrvatske mladeži na zagrebačkom Jarunu. 

Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od samo 109 EUR (+ troškovi transakcije) te u Dirty Old Shopu (Tratinska 34, Zagreb) po cijeni od 109 EUR, dok su sedmodnevne kamperske ulaznice za samo 49 EUR (+ troškovi transakcije) dostupne isključivo putem službenog festivalskog webshopa.

Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica dostupan je isključivo putem službenog festivalskog webshopa.

21.06.2024. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh