Knjiga
18. 6. 2010.

Knjiga dana - William Dietrich: Rosettin ključ

objavljeno prije 14 godina

William Dietrich je novinar koji je za svoj rad dobio Pulitzerovu nagradu, povjesničar i prirodoslovac, te autor više romana među kojima su najpoznatiji: "Napoleonove piramide… više »

17. 6. 2010.

Knjiga dana - Eric Pearl: Rekonekcija

objavljeno prije 14 godina

Zašto su se istaknuti liječnici i medicinski istraživači diljem svijeta zainteresirali za iscjeljenja o kojima govore pacijenti dr. Erica Pearla? Kako protumačiti svjedočanstva… više »

roman@tportal.hr

Sibila Petlevski osvojila književnu nagradu Tportala

objavljeno prije 14 godina

Na ovogodišnji natječaj stigle su 53 knjige, od kojih je stručni žiri odabrao pet finalista, među kojima su bili i Ratko Cvetnić, Goran Gerovac, Dora Kinert-Bučan i Zoran Žmirić. … više »

16. 6. 2010.

Knjiga dana - Nada Kisić Kolanović: Muslimani i hrvatski nacionalizam 1941. - 1945.

objavljeno prije 14 godina

Autorica obrađuje jedan segment povijesti NDH koji u našoj historiografiji nije do sada temeljitije istražen, a to je odnos hrvatskog nacionalizma i muslimanske inteligencije, posebno… više »

15. 6. 2010.

Knjiga dana - Gretchen Rubin: Projekt Sreća

objavljeno prije 14 godina

Gretchen Rubin jednog je kišnog poslijepodneva doživjela epifaniju na najneobičnijem mogućem mjestu: u gradskom autobusu. „Dani su dugi, a godine kratke", shvatila je.… više »

14. 6. 2010.

Knjiga dana - Ivica Buljan i Vlado Vurušić: Nogomet

objavljeno prije 14 godina

Nije nimalo neobično što su se Vlado Vurušić i Ivica S. Buljan zaputili u istraživanje nogometa. Nogomet je fenomen i magnet bez premca, čemu je najviše pridonijela… više »

11. 6. 2010.

Knjiga dana - James J. Sadkovich: Italija i ustaše 1927. - 1937.

objavljeno prije 14 godina

Američki povjesničar hrvatskog podrijetla napisao je utemeljenu i zanimljivu studiju o politici fašističke Italije prema ustaškom pokretu i Paveliću. Taj odnos nije bio nimalo… više »

10. 6. 2010.

Knjiga dana - Richard Phillips Feynman: Što te briga što drugi misle?!

objavljeno prije 14 godina

Jedan od najvećih fizičara dvadesetog stoljeća i dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 1965. godine, Richard Feynman (1918-1988) imao je neutoljivu žeđ za avanturama i besprimjernu sposobnost… više »

9. 6. 2010.

Knjiga dana - Aleksandar Matutinović: Jovanka Broz - Titova suvladarica

objavljeno prije 14 godina

Matunovićevi zapisi o dvorskoj okolini Brozovih zanimljivi su u svakom pogledu. Zanimljivi su kao osobna drama supružnika, Tita i Jovanke, a i kao drama koja se zrcalila u širim… više »

8. 6. 2010.

Knjiga dana - Tomislav Sabljak (urednik): Hrvatsko državno kazalište u Zagrebu 1941.-1945.

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Činjenica da ideokracija NDH nije uz sav napor represivne vlasti, stvorila svoj tip teatra, niti svoju estetiku teatra, navodi nas na pomisao da se dogodilo nešto kao i s francuskom… više »

7. 6. 2010.

Knjiga dana - Robert Naprta: Luna

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Luna, ostavši bez roditelja i iskorijenjena iz poznate sredine, pokušava naći utočište u tetinoj obitelji. No tamo otkriva mračne tajne koje bi je mogle stajati života.… više »

4. 6. 2010.

Knjiga dana - Stipe Botica: Suvremeni hrvatski grafiti

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Drugo, opsegom udvostručeno izdanje zbirke koju je zajedno sa svojim studentima priredio prof. dr. Stipe Botica sa zagrebačke Kroatistike, deset godina nakon prvog izdanja, donosi novo,… više »

KNJIGA I KAVA

Mirna knjiška popodneva u Zagrebu

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Knjiško popodne počinje ovog vikenda, 6. lipnja od 15 do 20 sati. Knjiško popodne namijenjeno je luzerima koji ne znaju što bi poslije subotnjeg ručka, a nisu se najeli… više »

2. 6. 2010.

Knjiga dana - Frederic Beigbeder: Francuski roman

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Cijeli sam život izbjegavao napisati ovu knjigu. To je priča o jednoj Emmi Bovary iz seventies, koja je za svog razvoda reproducirala šutnju prethodne generacije o nesrećama između dva… više »

1. 6. 2010.

Knjiga dana - Grupa autora: Moderna hrvatska kultura

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Prilozi u ovome  IV. svesku "Moderna europska kultura. Od preporoda do moderne" edicije "Hrvatska i Europa" bave se multidisciplinarno, u sedam tematskih cjelina bitnim vidovima hrvatske… više »

skrolaj na vrh