« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PROMOCIJA I IZLAGANJE

'Hrvatski bog Merkur' Denisa Kuljiša danas na Interliberu

Osim Denisa Kuljiša na Mozaikovom će se štandu predstaviti i roman za mlade 'One misle da smo male', hvalevrijedan književno-stručno-medicinski uradak - OSVOJITE KNJIGU

Denis Kuljiš
Denis Kuljiš (Mozaik)
Više o

Mozaik

,

Denis Kuljiš

,

Interliber

,

zagreb-info

,

nagradna igra

,

One misle da smo male

,

Julijana Matanović i Anka Dorić

,

Hrvatski bog Merkur

Danas vas na Mozaikovim štandovima na Interliberu očekuje uzbudljiv program:

Od 17 do 18 sati u 5 paviljonu na štandovima 5c i 7c predstavit će se roman za mlade Julijane Matanović i Anka Dorić: One misle da smo male.

Ovaj književno-stručno-medicinski uradak ima posebnu javnozdravstvenu vrijednost jer je prvi ovakve vrste u suvremenoj domaćoj literaturi za mlade. Autori knjigom žele doprinijeti širenju  istinitih informacija i stručnih spoznaja o mogućnostima prevencije i liječenja HPV infekcije.

Ciljne skupine su primarno mlada populacija, te njihovi roditelji i učitelji. Posebna je svrha  knjige osvijestiti potrebu prestanka tabu-šutnji i stigmatizacije spolno prenosivih bolesti općenito i učiniti istinite  i valjane  informacije o ovoj bolesti lako dostupnima mladima na pedagoški, psihološki i znanstveno-medicinski primjeren način.

Od 16 do 17 sati u 6 paviljonu na središnjoj pozornici predstavit će se Denis Kuljiš sa svojim novim djelom 'Hrvatski bog Merkur', te će tom prilikom održati izlaganje 'Politika i književnost'  s brojnim gostima - Siniša Svilan, Marko Grčić, Gordan Malić, Velimir Visković i Milana Vuković Runjić - govorit će o romanu 'Hrvatski bog Merkur'

Osvojite knjigu 'Hrvatski bog Merkur' na Metro portalu!

U opisu političkog udara koji upravo traje, svaka je sličnost likova iz romana sa stvarnim osobama namjerna i neizbježna. Priča zapetljana baš kao i politička svakodnevnica u Hrvatskoj, u situaciji krize vladajuće stranke, prati četiri u politiku do grla umiješana aktera: premijerku koja saveznika pronalazi u liku krupnog financijera, no njihov odnos ne staje na tome; beskrupuloznog mladog političara koji kao ministar ulazi u vladinu koaliciju, te sada s nove pozicije zastupa interese multinacionalnih telekomunikacijskih korporacija, a onda se povezuje i s mafijom; legendarnog novinara tabloida koji istražuje aferu oko gradnje nebodera u središtu Zagreba i pritom razotkriva monstruoznu trgovinu bijelim robljem u kojoj sudjeluju članovi poglavarstva i zločinačka organizacija; te staroga udbaša koji pokušava rasvijetliti tajnu iznenadne smjene bivšeg premijera pa otkriva urotu bankara, oligarhije i političara koji su upravljali sudbonosnim događajima.

Od 18 do 19 sati Denis Kuljiš će svim zainteresiranima potpisivati svoju novu knjigu.

12.11.2010. 14:53:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh