« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
22. 11. 2010.

Knjiga dana - Mark J. Penn i E. Kinney Zalesne: Mikrotrendovi

Male sile koje pokreću najveće promjene današnjice

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

mikrotrendovi

,

mikrosvjetovi

Uz toliko pozornosti poklonjene maloljetničkom kriminalu, teško je primijetiti mlade koji postižu dosad neviđene uspjehe. Uz toliko pozornosti poklonjene siromaštvu kao uzroku terorizma, teško je primijetiti da se iza mnogih napada kriju upravo bogatiji i obrazovaniji teroristi. Uz toliko pozornosti poklonjene velikim organiziranim religijama, teško je primijetiti da najbrže rastu baš nove, male sekte. Svijet se uvelike promijenio tijekom posljednjih desetljeća, a kako i koliko, pokazuje ova knjiga.

Moć samostalnog odlučivanja nikad nije bila veća, a razloge i obrasce donošenja odluka nikad nije bilo teže razumjeti i analizirati. Vještina mikrociljanja - prepoznavanja i komuniciranja s malim i značajnim podskupinama o njihovim potrebama i željama - nikad nije bila ključnija za marketing ili političke kampanje.

Mark J. Penn, u suradnji s E. Kinney Zalesne, sakupio je na jednom mjestu sedamdeset pet mikrosvjetova: u politici, poslovnom svijetu, slobodnom vremenu, vezama... prikazao ih kroz različita istraživanja, ankete, psihografske analize i pokazao čitateljima kako je univerzalni pristup svijetu mrtav.

 

Prevela Ivana Ostojčić

Izdavač: Algoritam

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
22.11.2010. 10:20:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh