Knjiga
7. 7. 2010.

Knjiga dana - Alexandro Jodorowsky & Zoran Janjetov: Tehnoočevi

objavljeno prije 14 godina

Drugi tom poznatog SF serijala "Tehnoočevi" scenariste Jodorowskog i crtača, novosađanina, Zorana Janjetova koji se u Francuskoj proslavio radeći sa čuvenim Jodorowskim na serijalu "Mladost… više »

6. 7. 2010.

Knjiga dana - Marcel Beyer: Kaltenburg

objavljeno prije 14 godina

Njemačka književna zvijezda mlađe generacije, Marcel Beyer, svoj je nadasve uspjeli roman "Kaltenburg" sagradio oko aluzija na stvarne ličnosti i stvorio iznimno suptilno i duhovito tumačenje… više »

5. 7. 2010.

Knjiga dana - Orhan Pamuk: Crna knjiga

objavljeno prije 14 godina

"Crna knjiga" započinje kao jednostavna ljubavna priča: mladog odvjetnika Galipa neočekivano napusti njegova lijepa žena Ruja. On kreće u potragu po istanbulskim četvrtima, džamijama,… više »

2. 7. 2010.

Knjiga dana - Fabio Volo: Mjesto u svijetu

objavljeno prije 14 godina

Michele i Federico najbolji su prijatelji koji pokušavaju pronaći svoje „mjesto u svijetu". Na pragu važnih životnih odluka, Federico pokazuje smjelost napustiti konvencionalne… više »

1. 7. 2010.

Knjiga dana - Irena Matijašević: Južne životinje

objavljeno prije 14 godina

Ne odstupajući mnogo od prethodnom zbirkom zacrtanih stihovno/proznih registara i obrazaca - dobar dio uvrštenih zapisa čine pjesme u prozi, a kao središnji formalni novum… više »

30. 6. 2010.

Knjiga dana - Alexandro Jodorowsky & Zoran Janjetov: Tehnoočevi 1

objavljeno prije 14 godina

Prvi od dva toma poznatog SF serijala Tehnoočevi scenariste Jodorowskog i crtača, novosađanina, Zorana Janjetova, koji se u Francuskoj proslavio radeći sa čuvenim Jodorowskim na serijalu… više »

29. 6. 2010.

Knjiga dana - Alison Maloney: Vile

objavljeno prije 14 godina

Svaka predivno ilustrirana stranica ove knjige prikazuje dio vilinskog svijeta - od Vilinskog carstva do vilinske magije. Upoznajte najpoznatije vile: Zvončicu, zubić vilu i zlu vilu iz… više »

Knjiga dana - Branko Mijić: Megastore Hrvatska

objavljeno prije 14 godina

Novinarstvo Branka Mijića je sazdano na kategorijama koje je sve teže pronaći u poprilično degradiranoj, srozanoj pa često i jadnoj profesiji. Ovaj rijetko "humano grubi" autor doista zna… više »

27. 6. 2010.

Knjiga dana - Agatha Christie: Zla kuća

objavljeno prije 14 godina

U prostranoj, poludrvenoj kući u imućnom predgrađu Swinley Deana, Aristide Leonides leži mrtav od trovanja barbituratima. Nesretni slučaj? Malo vjerojatno. Zapravo, sumnja je već pala na… više »

25. 6. 2010.

Knjiga dana - Dacre Stoker i Ian Holt: Drakula Nemrtvi

objavljeno prije 14 godina

Horor "Drakula" Brama Stokera poslužio je kao inspiracija za svjetsku fascinaciju vampirima, ali iako su mnogi ovaj klasik pokušali ponovno interpretirati u knjigama, TV serijama i… više »

24. 6. 2010.

Knjiga dana - Ana Bako: Jane Perkanova

objavljeno prije 14 godina

Pod pseudonimom Ane Bako, autor (ili autorica) u formi osebujnog intervjua donosi nevjerojatnu priču o sudbini glave junakinje Jane Perkanove. Jane Perkanova vanbračno je dijete pravoslavnog… više »

23. 6. 2010.

Knjiga dana - Edward J. Larson: Evolucija

objavljeno prije 14 godina

Dobitnik Pulitzerove nagrade za povijest 1998. za knjigu "Summer for the Gods: The Scopes Trail and America's Continuing Debate Over Science and Religion" Edward J. Larson u knjizi… više »

OSAM DUGIH GODINA

Natascha Kampusch u rujnu izdaje autobiografiju 3096 dana

objavljeno prije 14 godina

Autobiografija Austrijanke Natasche Kampusch, koju je oteo i osam godina zlostavljao Wolfgang Prikopil, bit će objavljena 8. rujna i već se može naručiti na internetu, objavio je izdavač List… više »

21. 6. 2010.

Knjiga dana - Karen Kingston: Riješite se nereda uz pomooć feng shuia

objavljeno prije 14 godina

Raščišćavanje nereda može vam drastično preobraziti život. Ova će vam knjiga biti motivacija da nered raščistite i riješite se nagomilanih bezvrijednih stvari… više »

KONTROVERZE

Novi roman stavlja Annu Frank u seksualni kontekst, rodbina bijesna

objavljeno prije 14 godina

Novi roman koji donosi priču o legendarnoj Anni Frank u romantičnom kontekstu uznemirio je preostale žive članove njene obitelji. Sama priča trebala bi uključiti imaginarne scene njenog… više »

skrolaj na vrh