« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
17. 12. 2010.

Knjiga dana - Vladimir Devidé: Na krilima noćnog paunčeta

Antidnevnik prisjećanja 2 koji donosi stotinjak stranica do sada nepoznatih pojedinosti iz autorova života.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

vladimir devide

,

sjećanja

,

antidnevnik

U odnosu na prvo izdanje od prije petnaest godina, ovo drugo, prošireno izdanje "Antidnevnika prisjećanja" Vladimira Devidéa, donosi stotinjak stranica do sada nepoznatih pojedinosti iz autorova života, i pojavljuje se i s novim naslovom - "Na krilima noćnog paunčeta".

U novo izdanje antidnevnika opsežnim i čitkim predgovorom uvodi nas primarijus dr. Tomislav Maretić, dugogodišnji autorov prijatelj i vjerojatno ponajbolji učenik Devidéove neformalne japanološke specijalke, ujedno i najnagrađivaniji autor japanskih kratkih formi na ovim prostorima.

Zadovoljstvo i radost tijekom pripreme drugog, proširenog izdanja ove višestruko zanimljive i korisne knjige cijelo vrijeme pratila je zebnja izazvana pogoršanjem Autorova zdravstvenoga stanja za ovogodišnjih zimskih mjeseci (veljača-ožujak).

Zato smo i morali, u samoj završnici, prihvatiti činjenicu da je smrt brža te nam nepovratno uskraćuje (22. kolovoza 2010.) prigodu da na Autorovu licu gledamo - u času dok mu predajemo primjerke netom pristigle iz tiskare - onaj njegov djetinje iskren i vedar osmijeh.

Tvrtko Klarić, urednik

 

Izdavač: Felsina

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
17.12.2010. 09:53:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh