Knjiga dana - Tvrtko Šakota: Preporuka chefa
Vrhunski užici prirodne kuhinje
Tvrtko Šakota, poznati je chef kultnog zagrebačkog restorana Nova, koji je promijenio i popularizirao doživljaj veganske i makrobiotičke prehrane u Zagrebu, i u njegovim su specijalitetima uživale brojne domaće i strane poznate osobe.
Na 140 stranica luksuzno opremljene kuharice Tvrtko otkriva ponešto o sebi, svojim interesima te donosi preko stotinu recepata - od predjela, salata, juha, glavnih jela, deserata pa do temeljnih recepata za pripremu tijesta, domaćih rezanaca i još mnogo toga.
Tvrtko Šakota za svoja jela bira organske, cjelovite i sezonske namirnice čime poštuje kriterije uravnotežene i ekološke prehrane. Načela po kojima kuha primjenjuje i u vlastitom životu, a time nas potiče da zdravo i ukusno jedemo te na taj način brinemo o svom zdravlju i izgledu što napokon postaje uzbudljivo i in sve većem broju ljudi.
Za fotografije recepata u knjizi zaslužna je Maja Danica Pečanić.
Izdavač: Planetopija
Opširnije: Moderna vremena Info
Novi komentar