Kazalište
NAJAVA

Kazališni festival Eurokaz u Zagrebu od 20. do 28. lipnja

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

U zagrebačkom HNK 20. lipnja predstavom 'Sedam dasaka varke' Aureliena Boryja, spektaklom s četrnaest kineskih umjetnika, glumaca i akrobata, otvara se kazališni festival Eurokaz. Za… više »

63.

Dodijeljena američka kazališna nagrada Tony

objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca

Francuska dramska spisateljica Yasmina Reza trijumfirala je u nedjelju navečer u New Yorku gdje je američka adaptacija njezina dramskog djela "God of Carnage" osvojila nagradu za najbolju… više »

teatar exit

Otkazani Kauboji do kraja sezone

objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca

Zbog prometne nesreće koja se dogodila u srijedu navečer u kojoj je ozlijeđena glumica Ivana Starčević otkazane su sve izvedbe i gostovanja nagrađivane predstave "Kauboji" Teatra Exit do… više »

'Budala za večeru'

objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Osijeku jučer navečer je premijerno izvedena komedija u dva čina "Budala za večeru" Francisa Vebera, u režiji Joška Juvančića. Riječ je o… više »

NAJAVA

Festival alternativnog kazališta od 19. do 24. svibnja

objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca

Festival alternativnoga kazališnog izričaja FAKI, jedan od rijetkih u Hrvatskoj, koji svoj program posvećuje "subverzivnim kazališnim marginalcima", održat će se od 19. do 24.… više »

HNK RIJEKA

Baletna predstava 'Proces'

objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca

Balet "Proces" po motivima istoimenog romana Franza Kafke izveden je večeras premijerno u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Balet "Proces", skladatelja Berislava… više »

mala scena

'Turbofolk' najbolji od svih

objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca

"Bakhe" Dramskog ansambla Splitskog ljeta i "Turbofolk" HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke proglašene su ravnopravno najboljim predstavama u cjelini ovogodišnjeg Međunarodnog… više »

Predstava S druge strane na međunarodnom festivalu Lille 3000 – Europe XXL

objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca

Predstava S druge strane Zagrebačkog kazališna mladih još jednom potvrđuje titulu najboljega hrvatskog izvoznog kulturnog proizvoda. Glumci ZKM-a - Ksenija Marinković, Jadranka… više »

'Tartuffe'

Moliere iz Beograda u Rijeci

objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca

Međunarodni festival malih scena u Rijeci otvoren je večeras u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) "Ivana pl. Zajca" predstavom "Tartuffe" J.B.P. Molierea u režiji Egona Savina i… više »

BJELOVAR

Počeo 7. BOK festival

objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca

"Svjetskom izložbom glumaca" u jednom izlogu u središtu Bjelovara počeo je danas 7. BOK fest na kojem će gledatelji do 30. travnja moći vidjeti dvadesetak stranih i domaćih… više »

KAZALIŠTE ZA KLINCE

"Naj, naj, naj festival" od 14. do 19. travnja

objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca

Međunarodni "Naj, naj, naj festival", koji tradicionalno tijekom proljetnih školskih praznika djeci besplatno prikazuje ponajbolje predstave dječjih kazališta iz Hrvatske i… više »

Gavella
PREMIJERA

"Život je san" u Gavelli

objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca

Premijera predstave "Život je san", koju je režirao Rene Medvešek po najpoznatijem djelu najvećeg dramatičara španjolskog baroka Pedra Calderóna de la Barce, izvest će se… više »

U Vinkovcima vladaju lutke

objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca

U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića večeras je odigrana predstava "Tajni zapisi o skandalu" kojom je otvoren Međunarodni susret kazališnih i lutkarskih… više »

cabaret

Drugi Gumbekovi dani

objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca

Drugi međunarodni festival cabareta "Gumbekove dane" u petak je u Histrionskom domu svečano otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon čega su izvedene "Arsenove… više »

CABARET

Drugi Gumbekovi dani od 13. do 27. ožujka

objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci

Festival, zamišljen kao oživljavanje zagrebačke cabaretske tradicije, posvećen je istaknutom cabaretskom umjetniku Mladenu Crnobrnji Gumbeku (1939.-2000.) koji je svoju posljednju… više »

skrolaj na vrh