« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
KAZALIŠTE

Ploveće kazalište Histrion - ljetna turneja

Turneja će započeti 26. srpnja i završiti 8. kolovoza, a u sklopu gostovanja Tajkuni će posjetiti i dva grada krajem kolovoza

Tajkuni - na moru
Tajkuni - na moru (Arhiva)
Više o

Histrioni

,

tajkuni

Glumačka družina Histrion i ove godine, usprkos svim nedaćama i teškim uvjetima, kreće na ljetnu turneju brodom. Ploveće kazalište Histrion krenulo je na put prvi put prije 45 godina i od tada svake godine posjećuje velika i mala mjesta na jadranskoj obali, otocima i u priobalju.

Ove godine, jubilarne 45. godine, Ploveće kazalište Histrion posjetit će trinaest mjesta duž jadranske obale s predstavom TAJKUNI Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog dramskog pisca, u režiji Zorana Mužića, najizvođenijeg histrionskog redatelja.

Turneja će započeti 26. srpnja i završiti 8. kolovoza, a u sklopu gostovanja Tajkuni će posjetiti i dva grada krajem kolovoza.

Raspored ljetne turneje: 

Nedjelja 26.7. - VRBOSKA (HVAR)

Ponedjeljak 27.7. - PERAČKO BLATO

Srijeda 29.7. - STON

Četvrtak 30.7. - BLATO  (KORČULA)

Petak 31.7. - VIGANJ  (PELJEŠAC)

Subota 1.8. - SVETA NEDJELJA (HVAR)

Nedjelja 2.8. - KOMIŽA  (VIS)

Ponedjeljak 3.8. - MILNA (BRAČ)

Utorak 4.8. - GATA

Srijeda 5.8. - LOVREĆ

Četvrtak 6.8. - DRNIŠ

Petak 7.8. - SKRADIN

Subota 8.8. - ŠIBENIK

Subota 22.8. - NOVI VINODOLSKI

Nedjelja 23.8. - NOVALJA

TAJKUNI su komedija koja komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. 

Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove komedije i zrelo kritiziraju  te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja. 

Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima...

Glume: Ana Marija Percaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić, Zlatko Ožbolt

24.07.2020. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh