Kazalište
GK Gavella

Premijera predstave "Barbelo, o psima i djeci"

objavljeno prije 9 godina

U četvrtak, 1. listopada 2009. u 19,30 sati u kazalištu "Gavella" održat će se premijera predstave "Barbelo, o psima i djeci" suvremene srpske dramatičakre Biljane Srbljanović, u… više »

cijeli svijet je pozornica

Počinje Festival svjetskog kazališta

objavljeno prije 9 godina

Inscenacijom romana Vasilija Grossmana "Život i sudbina", u režiji čuvenog ruskog redatelja Leva Dodina, peterburško Dramsko kazalište Maly otvorit će u petak u Hrvatskom… više »

za najmlađe

Snjeguljica otvara novu sezonu u "Trešnji"

objavljeno prije 9 godina

Premijernom izvedbom predstave "Snjeguljica i sedam patuljaka" Kazalište "Trešnja" otvorit će 19. rujna novu sezonu. Kako je najavljeno iz kazališta, "Trešnjina"… više »

nezavisna kultura

Perforacije - tjedan izvedbenih umjetnosti

objavljeno prije 9 godina

Od 25. do 30. rujna u Dubrovniku i Zagrebu po prvi puta će se održati festival izvedbenih umjetnosti Perforacije. Projekt organizira udruga Domino u partnerstvu s Kulturom promjene SC-a iz… više »

I njima ljeto gotovo

Proglašeni najhistrioni u 2009.

objavljeno prije 9 godina

Amar Bukvić nagrađen je za ulogu Dina u "Djeci sa CNN-a" autora Amira Bukvića, koju su Histrioni premijerno izveli u listopadu prošle godine. Ljubomir Kerekeš nagrađen je pak za… više »

Raspored predstava u kazalištu KNAP za rujan i listopad

objavljeno prije 9 godina

Mlado kazalište na Peščenici već se godinama profilira u ozbiljan teatarski prostor s predstavama mladih redatelja, tekstovima obrađenim na svjež i inovativan način, i na taj je… više »

Program Dramskog kazališta Gavella za rujan i listopad

objavljeno prije 9 godina

Na dan 29. svibnja 1953. godine, skupina mladih glumaca i redatelja, uglavnom pobunjenika iz Hrvatskog narodnog kazališta, na cijem je čelu, kao primus inter pares, bio doktor Branko… više »

primamljiva kazališna pozivnica

Šest premijernih predstava u "Gavelli"

objavljeno prije 9 godina

Pojačanom produkcijom i neodustajanjem od tolikog broja premijernih naslova borimo se protiv recesije jer to je najbolji način da se kazalište suprotstavi stvarnosti, rekao je… više »

1932.-2009.

Preminuo poznati hrvatski glumac Vanja Drach

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Vanja Drach rođen je 1. veljače u Bošnjacima pokraj Vinkovaca 1932. Diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 1956. Nakon završenog studija dvije godine glumi u… više »

Najava sezone 2010. GK Žar ptica

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Temeljeći svoj repertoar na djelima domaćih i stranih klasika (kao i suvremenih autora) književnosti za djecu i mladež, kazalište nastoji svojim predstavama obuhvatiti dobne skupine od… više »

DOBRODOŠLICA PRVOŠKOLCIMA

Besplatna predstava Ti i ja mali medo u Žar ptici

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Gradsko kazalište Žar Ptica, u nedjelju  6.rujna u 11:15 sati, na najljepši mogući način ponovno otvara vrata svojoj maloj publici i njihovim roditeljima - besplatnom… više »

Sezona ljubavi u Virovitici

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Dramaturg tog kazališta Jasen Boko najavio je da će se u sezoni 2009/2010. pokušati propitati svijet koji živimo, "od mikrokozmosa intimnog, ljubavnog odnosa do makrokozmosa… više »

kulturna jesen

Pripremite se za 7. Festival svjetskog kazališta

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Prvi put u Hrvatskoj prikazat će se autorska ostvarenja Christopha Marthalera i Heinera Goebbelsa, njemačkih redatelja koji su svojim predstavama odredili trendove europskog teatra. Belgijski… više »

PIF

Međunarodni festival lutkarskih kazališta počinje 29. kolovoza

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

U sedam festivalskih dana više od 300 lutkara, glumaca, glazbenika i drugih umjetnika iz Hrvatske, Belgije, Bjelorusije, Bugarske, Francuske, Italije, Slovenije i Srbije sudjelovat će… više »

novi hamlet

Hamlet premijerno na Lovrijencu

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Dramski ansambl Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je premijerno izveo Shakespeareovu tragediju „Hamlet" redatelja Ivice Kunčevića na tvrđavi Lovrjenac. Lovrjenac se još jednom iz… više »

skrolaj na vrh