« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
NAJAVE

Javna prezentacija projekta "Soba"

Razvojni &TD predstavlja projekt Soba čija će se javna prezentacija održati u ponedjeljak, 21.12. u MM centru (Savska 25) s početkom u 20:00. Ulaz isključivo na pozivnicu.

Projekt Soba
Projekt Soba (Arhiva)
Više o

projekt Soba

,

najave

Soba je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Mašina igre i Teatra &TD.

Režiju potpisuje Paola Slavica, koautorica na projektu i suradnica za scenski pokret je Ida Jolić, a igraju Judita Franković Brdar, Irena Tereza Prpić i Jadran Grubišić.

Eksperimentalni projekt Soba rezultat je višemjesečnog istraživačkog procesa čiji se fokus  zasnivao na odnosu između tijela izvođača i objekta u zatvorenom i ograničenom prostoru.  Vodeći se tom metodologijom, izvođači su crpili ideje za stvaranje, velikim dijelom fizičkog izričaja, a kasnije i konkretnog dramskog materijala.

Osim odnosa tijela i objekta, unutar procesa proučavali smo tjelesne senzacije kroz iskustvo osjetila kako bi iz fizičkog stanja tijela izazvali emotivno stanje koje je rezultiralo spontanim govorom, osvještavanjem karaktera te u konačnici potpunih prepoznatljivih svakodnevnih dramskih situacija. Cilj procesa je bio da glumci savladaju unutarnje psiho-fizičke promjene kako bi u trenutku izvedbe bili sposobni suptilno i svjesno mijenjati percepciju kod promatrača.

Soba je tako postala intimni prostor pojedinca primoranog na funkcioniranje u svakodnevnom životu, u zajednici koja neminovno sudjeluje ali često odmaže, na kraju dana suočavajući se sa svojim problemom u svoja sigurna, ali nestabilna četiri zida. 

--
17.12.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh