Fun
VIC DANA

Mujo i školjke

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Mujo i Haso otišli na rijeku na kupanje, pa kad su stigli Mujo se odmah skine: - Sa'ć' skočit' na glavu... Haso ga upozori: - Nemoj, ima školjaka, ub' ćeš se!! Mujo… više »

VIC DANA

Mujo na hitnoj operaciji

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Mujo završio u bolnici na hitnoj operaciji, pa slučajno čuje nešto dok su ga pripremali i odluči provjeriti kod doktora: - Doktore, bolan, je l' istina da ć' me operirati… više »

VIC DANA

Fata i familija

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Fata se udala za Muju i odselila u veći grad, pa joj nakon mjesec dana famiija odluči doći u posjetu. Pozvone oni na portafon, pa se Fata javi: - 'Ko je? Tata odvrati: - Mi smo... Fata… više »

VIC DANA

Mujo i kratko pamćenje

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Mujo upada u kuću, a Fata ga napadne s vrata: - Đe s' ti, bolan, izaš'o po kruh pred tri dana i sad se vraćaš?! Mujo se lupi po čelu: - Kruh!!! Odma' se vraćam.... više »

VIC DANA

Mujo, Fata i pornjava

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Mujo i Fata gledaju pornić i nakon što se pojavi obdareni crnac, Mujo reče: - Vid' bona, Fato, kol'ki mu je, veći i od moga! Fata uzdahne: - Ne da je veći od tvoga, nego 'vakog u… više »

VIC DANA

Mujo i strina

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Mujo sjedi u kafani tužan, pa mu dođe Haso i upita ga što je bilo. Mujo otpije gutljaj piva i uzdahne: - Haso, znaš šta sam, bolan, uradio? Haso odmahne glavom: -… više »

VIC DANA

Mujo i majmun

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Mujo pokazuje Hasi majmuna kojeg je doveo sa svog putovanja: - Vid', bolan, Haso šta ovaj majmun zna... Mujo zvizne majmuna za uho, a ovaj mu krene pušiti: - A, šta… više »

VIC DANA

Mujo i ljekarna

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Mujo krenuo u apoteku i putem na čaršiji naleti na Hasu: - Đe s', bolan, Mujo, 'aj'mo na pivo! Mujo odmahne: - Jok, bolan, idem u apoteku da m' daju nešt' za glavu... Haso se… više »

VIC DANA

Mali Mujica i roditeljski

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Fata se vratila s roditeljskog sastanka i već s vrata počne urlati na Mujicu: - Muj'ce, boga ti tvoga, što s' popustio u školi?! Mujica se dovuče iz dnevne sobe i sa… više »

VIC DANA

Mujo i autobus

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Mujo dolazi na autobusno okretište i krene ljubiti autobuse, pa ga zaustavi jedan vozač i upita zbunjeno: - Š'a radiš to, bolan? Š'a ljubiš autobuse?! Mujo… više »

naspavana djeca bolje paze na nastavi
VIC DANA

Mali Mujica i skoro petica

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Mali Mujica vraća se iz škole, pa ga Fata pita odmah s vrata: - Mu'jce, šta je bilo u školi? Mujica odvrati: - Ma bjež', skoro sam dobio pet'cu! Fata se zbuni: - Kako to… više »

VIC DANA

Fata i pregled kod ginekologa

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Fata došla kod ginekologa na redovnu kontrolu, pa joj on nakon pregleda kaže: - Fato, sljedeć' put molim te da dođeš obrijana dole, muka je 'vako pregledavat'... Fata ga… više »

VIC DANA

Mujo i unuk

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Mujo sjedi s unukom u parku, kad najednom lupne maloga po leđima: - Muj'ce, sakrij se, evo t' uč'telj'ce, a ti danas nisi bio u školi! Mali Mujica mirno odvrati: - Sakrij se ti, javio… više »

VIC DANA

Plavuša u zatvoru

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Plavuša zaglibila u zatvoru i nakon par dana upada kontrola u ćeliju, a ona se izvalila i ne mrda. Pita je čuvarica ljutito: - Je li ti, šta se ne dižeš kad ja ulazim?!… više »

VIC DANA

Dva nabildana lika razgovaraju

objavljeno prije 3 mjeseca

Dva nabildana lika razgovaraju, pa će prvi: - Sunce, pijesak, voda... to ti je život, moj jarane! Drugi se obrecne: - 'Ajd' ne ser', matereti, već pun' tu miješal'cu! više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh