Film
ljubavnici

Kraševe Bajadere u hollywoodskom filmu

objavljeno prije 15 godina

U romantičnoj drami Ljubavnici (Two lovers), pored zanosne Gwyneth Paltrow pojavljuje se i jedan hrvatski proizvod - Kraševa Bajadera. Popularnu delikatesu u filmu prikazuju u nekoliko… više »

film
Kino Studentskog centra

Otvoren Festival eksperimentalnog filma i videa

objavljeno prije 15 godina

Peto izdanje festivala otvorio je novi film iz ciklusa Gustava Deutscha, "FILM ist. a girl & a gun", nadahnut Godardovom izjavom da su "djevojka i revolver" sve što treba za dobar… više »

svi u kino

Besplatni filmovi u kinu Europa

objavljeno prije 15 godina

„Dan nakon mira" prati desetogodišnje putovanje Jeremyja Gilleya  tijekom kojega je državnike diljem svijeta potaknuo da priznaju 21. rujna kao službeni dan prestanka vatre… više »

filmska jesen

25 FPS

objavljeno prije 15 godina

U utorak, 22. rujna u prostorima zagrebačkog Studentskog centra počinje peto izdanje internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa. Festival koji u svom nazivu broji sličice u… više »

Tko se boji vuka još?

Najstrašniji horor svih vremena

objavljeno prije 15 godina

˝Tako strašan˝, ˝Sretno s pokušajem da zaspete˝, ˝Noćne more su vam zagarantirane˝, samo su neke od najava za novi hororac koji će uskoro zaigrati u američkim kinima. Premda bi… više »

trk u kino

7. Zagreb film festival

objavljeno prije 15 godina

Organizatori ZFF-a ove su godine najavili proširenje festivala - osim već poznatih programa Matineje, Vip Biblijada, Moj prvi film i Velikih 5, ponuda je proširena s tri nova… više »

dokumentarci u bjelovaru

4. DOKUart festival

objavljeno prije 15 godina

DOKUart je festival profesionalnog dokumentarnog filma iz Hrvatske, zemalja EU te država u susjedstvu RH koji se održava svake godine u Bjelovaru. Pokrenuli su ga 2006. Denis Hladiš,… više »

Špica u gradu na četiri rijeke

U Karlovcu počeo Four River Film Festival

objavljeno prije 15 godina

Večeras su započele su prve projekcije, a do nedjelje 13. rujna, u glavnom programu bit će prikazano ukupno 79 filmova od čega je 45 inozemnih. Na svečanosti otvorenja revije i festivala Vera… više »

Trash caruje

Otvoren 4. Trash film festival

objavljeno prije 15 godina

Festival traje do subote, a završava podjelom nagrada - Zlatnih motorki. Ove je godine prijavljeno ukupno 59 filmova iz Hrvatske, Srbije, Finske, Italije, Kanade, Meksika, Francuske,… više »

Odbio gay ponudu

Clooney glumi vojnika hipija u crnoj komediji

objavljeno prije 15 godina

U filmu "The Men Who Stare At Goats" također glume Ewan McGregor, Kevin Spacey i Jeff Bridges. Radnja se vrti oko novinara McGregora i vojnika Clooneyja koji tvrdi da je član pokusne… više »

Hugo Chavez
Venecijanski filmski festival

Chavez došao samo zbog filma "Južno od granice"

objavljeno prije 15 godina

Venezuelski predsjednik na venecijanskom je filmskom festivalu dočekan poput filmske zvijezde. Chavez je na premijeru dokumentarnog filma "Južno od granice" na crveni sag došao s… više »

film
Mlade nade

Four River Film Festival u Karlovcu

objavljeno prije 15 godina

S filmovima srednjoškolaca i za srednjoškolce Karlovac je postao sedmi kontinent mladeži, a kada im se pridruže radovi prijavljeni na Reviji hrvatskog filmskog i… više »

Mostra

Oliver Stone podržava Chavezovu revoluciju

objavljeno prije 15 godina

Nakon Michaela Moorea, koji je u svom dokumentarcu prikazanom u nedjelju pozvao SAD da napusti kapitalizam, Oliver Stone pozvao je svoju zemlju da se ugleda na postignut demokratski napredak… više »

gladni duhovi

Chris Moltisanti iz Sopranosa režirao film

objavljeno prije 15 godina

Film se zove "The Hungry Ghosts", a na premijeri će se naći i mnogo glumaca iz Sopranosa. U Imperiolijevu filmu glume Steve Schirripa i Sharon Angela, a očekuje se i dolazak Vincea Curatole i… više »

Bad Lieutenant

Nicolas Cage u ulozi korumpiranog detektiva

objavljeno prije 15 godina

Film je u najavama za Filmski festival u Veneciji proglašen remakeom "Okorjelog policajca" Abela Ferrare iz 1992., iako je njemački redatelj Werner Herzog opovrgnuo svaku sličnost uz… više »

skrolaj na vrh