« Film
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Mlade nade

Four River Film Festival u Karlovcu

Filmska revija mladeži okupit će od 10. do 13. rujna u Karlovcu više od 150 domaćih i inozemnih srednjoškolskih filmskih autora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Hrvatski filmski savez

,

Karlovac

,

Four River Film Festival

,

Marija Ratković

S filmovima srednjoškolaca i za srednjoškolce Karlovac je postao sedmi kontinent mladeži, a kada im se pridruže radovi prijavljeni na Reviji hrvatskog filmskog i video-stvaralaštva djece, Hrvatska dobiva jaku bazu za budući profesionalni film, rekla je Vera Robić-Škarica, tajnica Hrvatskog filmskog saveza, koja uz karlovački Kinoklub organizira 14. Reviju i 2. Festival.

Marija Ratković, koordinatorica i izvršna producentica manifestacija, najavila je da će se u glavom programu prikazati 79 filmova, od čega 45 inozemnih, dok će se popratnom programu predstaviti srodni festivali, prikazivat će se filmovi u kinu na otvorenom na Dubovcu te održati program "Filmski 5+" za osnovnoškolce.

U odnosu na prošlu godinu došlo je do velikog porasta u produkciji srednjoškolskog filma, ali i u broju prijavljenih filmova, prijavilo se njih 96, za trećinu više nego lani, a na Festival 137 filmova, odnosno četiri puta više, dodala je.

Po njezinim riječima, filmovi se bave bitnim društvenim temama, od upoznavanja s vlastitim tijelom i sagledavanja svakidašnjice opterećene negativnim vijestima do egzistencijalnih razlika među mladima, njihovih životnim borbama i previranjima.

Program "Filmski 5+" prikazat će, između ostalih, filmove "Lucky Luke", "Duh u močvari", "Profesor Balthazar". U Karlovcu će se predstaviti srodni festivali, slovenski "Videomanija" i "Luksuz festival po cijeni filma", mađarski "Kid's Eye Film Festival" te Međunarodni summit mladih.

Na Dubovcu će se prikazati animirani omnibus "Strah(ovi) od tame" te pobjednik Pule, "Metastaze" Branka Schmidta.

Izvor: Hina

07.09.2009. 14:07:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh