« Film
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Venecijanski filmski festival

Chavez došao samo zbog filma "Južno od granice"

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez svratio je na Venecijanski filmski festival kako bi pogledao praizvedbu Stoneovog dokumentarnog filma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Hugo Chavez

,

Oliver Stone

,

Venecijanski filmski festival

,

Južno od granice

Venezuelski predsjednik na venecijanskom je filmskom festivalu dočekan poput filmske zvijezde. Chavez je na premijeru dokumentarnog filma "Južno od granice" na crveni sag došao s redateljem filma Stoneom, a pozdravile su ga stotine pristaša okupljenih pred dvoranom, među kojima je nekolicina uzvikivala: "Predsjednik! Predsjednik!" On je u mnoštvo bacio cvijet i dodirnuo svoje srce, a u jednom trenutku jednom je od fotografa uzeo aparat i sam sebe slikao.

Uoči Chavezova dolaska oko dvorane su pojačane mjere sigurnosti, a naoružani policajci su provjeravali torbe posjetitelja.

Stone je, predstavljajući film "Južno od granice", rekao da je trebao prikazati pozitivne promjene zadnjih godina u Južnoj Americi i suprostaviti se napadima američkih medija na Chaveza.

Odlično primljen na novinarskoj projekciji, film pripovijeda o političkim promjenama zadnjih deset godina na latinoameričkom kontinentu pošto je 1998. izabran Hugo Chavez.

U 75 minuta razgovora i arhivskih snimaka Stone je pokušao pokazati da Chavez nije "državni neprijatelj broj jedan", kako ga proglašavaju američki mediji.

Vidljivo zadivljen, Stone razgovara s venezuelskim predsjednikom, izmjenjuje stisak ruke "među veteranima" (redatelj je odlikovan u Vijetnamu) i prati ga na mjesta iz njegova djetinjstva i političke karijere.

Oliver Stone (62), dobitnik Oscara za najboljeg redatelja 1987. i 1990. za "Platoon" i "Rođen 4. srpnja", film supotpisuje i scenaristički s Tariqom Alijem, englesko-pakistanskim intelektualcem ljevice.

Izvor: Hina

07.09.2009. 19:00:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh