Ekosfera nema prethodne stranice
UPS?

Slijedi li nam val uragana?!

objavljeno prije 5 sati i 2 minute

Tim je koristio model koji je promatrao aktivnost tropskih ciklona u proteklih 5500 godina i pronašao 11 vremenskih razdoblja u kojima je bilo 40 posto više oluja nego inače.… više »

COOL

Solvis i Advance Capital Partners sklapaju strateško partnerstvo

objavljeno prije 7 sati i 42 minute

Specijalni investicijski fond Advance Capital Partners i g. Stjepan Talan postigli su dogovor o strateškom partnerstvu u Solvisu, najvećem hrvatskom proizvođaču solarnih panela i… više »

TOČNO!

Gdje se nađu točni podaci o kvaliteti zraka?

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Podaci o kvaliteti zraka izmjereni od strane ispitnih i referentnih laboratorija u Hrvatskoj dostupni su javnosti putem portala Kvaliteta zraka u Republici Hrvatskoj te su oni jedini… više »

WWF ADRIA

Započelo vađenje zaostalih ribolovnih alata u Parku prirode Telašćica

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Stručnjaci iz svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF i njihovi suradnici iz Društva podvodnih sportova Zagreb ovog su tjedna kartirali podmorje uz poznate klifove u Parku… više »

OKRUTNO

Onaj koji ima psa na lancu je okrutan!

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

„Nemoj imati psa ako ćeš ga držati na lancu" - jasna je i izravna poruka koju od danas možemo pročitati s dojmljivih vizuala edukativnih jumbo plakata na više od… više »

RokPoluotok

Uskoro počinje plivanje oko Istarskog poluotoka!

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha i Udruge RokOtok počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne obale Istre i… više »

STVARNO?

Prošlo ljeto bilo je najtoplije u 2000 godina

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Znanstvenici su ranije objavili da je 2023. globalno bila najtoplija godina od početka mjerenja 1850. godine, ali studija u časopisu Nature ukazuje na to da su klimatske promjene uzrokovane… više »

STVARNO?

Što političke stranke misle o ključnim zelenim izazovima

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF na razini Europske unije kontinuirano prati donošenje i provedbu zakonodavstva koje proizlazi iz Europskog zelenog plana, a ove… više »

COOL

Greencajt postaje prvi ugljično neutralan festival

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

U doba rastuće digitalne pismenosti, svijest o opasnostima od cyber prijetnji postaje bitnija nego ikada. AI tehnologija ubrzano postaje dio svakodnevice, a pitanje CO2 neutralnosti nameće se… više »

WOW

Rasco predstavio vozilo na vodik

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Rasco je ponovno potvrdio da Hrvatska ima sve resurse za razvoj velikih hi-tech inovacija. Jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji komunalnih vozila, danas je u Münchenu… više »

EHHH...

Baterije su sve češći uzrok požara

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Požari u kamionima za odvoz otpada i na odlagalištima porasli su više od 70 posto nakon 2022. godine i procjenjuje se ih je u 2023. bilo 1.200, prema studiji tvrtke Material… više »

EKO

Beneath the Surface: The Fight for Corals

objavljeno prije 6 dana i 12 sati

Red Sea Global je razvojni tim koji brine o destinacijama regenerativnog turizma Crvenog mora i AMAALE-e. Cilj im je pokazati kako je očuvanje životne sredine ključno za razvoj turizma.… više »

COOL

Molekula koja upija stakleničke plinove

objavljeno prije 7 dana i 3 sata

"Kavez svih kaveza" je način na koji su znanstvenici opisali novu vrstu poroznog materijala, jedinstvenog po svojoj molekularnoj strukturi, koji bi se mogao koristiti za zadržavanje ugljičnog… više »

STVARNO?

Zelena tranzicija pokreće gradove

objavljeno prije 7 dana i 6 sati

"Vrijednosti za koje se ovdje zalažemo pobijedit će kad tad" zaključio je gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević na panelu o Urbanim strategijama za klimatsku… više »

OSVRT

Počela je (r)evolucija mesa!

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

U petak 10. svibnja 2024. od 10 sati, u dvorani OAZA Joyful Place na adresi Radićeva ulica 9, Zagreb, Prijatelji životinja održali su promociju vodiča „(R)evolucija mesa". Vodič su… više »

skrolaj na vrh