« Ekosfera
objavljeno prije 26 dana i 12 sati
RokPoluotok

Uskoro počinje plivanje oko Istarskog poluotoka!

Tijekom stotinjak kilometara u 24 dana plivanja Ribafish i drugi plivači profesionalci će kroz 18 dionica dolaziti na najljepše plaže Primorja, Kvarnera i Istre

RokPoluotok
RokPoluotok (Arhiva)
Više o

Domagoj Jakopović Ribafish

,

RokPoluotok

Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha i Udruge RokOtok počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne obale Istre i plivanjem više od stotinu kilometara od Preluka do Pule!

Neslužbenim plivanjem u duljini od dvjestotinjak metara u nedjelju 23. lipnja 2024. godine, u 18 sati na plaži u Preluku počet će novi projekt Udruge RokOtok i Ribafisha - RokPoluotok - plivanje oko Istarskog poluotoka. Uz edukativne radionice, druženje s djecom i odraslima te brojne akcije čišćenja prirode i zanimljivih igara, plivat će se prosječno pet kilometara dnevno sve do krajnjeg ovogodišnjeg cilja i dočeka u Puli 17. srpnja.

Poznati hrvatski food bloger, voditelj i profesor geografije u mirovanju Domagoj Jakopović Ribafish, nakon što je u razdoblju od 2019. do 2022. godine doplivao do svih naših naseljenih otoka, poslije jednogodišnje pauze pokrenuo je novu akciju u kojoj će tijekom dvije godine pokušati oplivati najveći hrvatski poluotok. Plivanje je raspoređeno u dvije sezone, odnosno ljeta 2024. i 2025. Sljedeće ljeto plivat će od Pule do Savudrije. Kako je riječ o geografskom, a ne geopolitičkom projektu, plivanje će uz Istarsku županiju obuhvatiti i dio Primorsko-goranske. Važno je naglasiti da su u pitanju velike dionice, isključivo za profesionalne plivače uz pratnju broda, tako da će plivanje s djecom biti organizirano samo na plažama.

Tijekom stotinjak kilometara u 24 dana plivanja Ribafish i drugi plivači profesionalci će kroz 18 dionica dolaziti na najljepše plaže Primorja, Kvarnera i Istre te održati 12 zanimljivih radionica s naglaskom na ekologiju, zaštitu prirode i očuvanje našeg jedinog planeta, organizirati potragu za skrivenim blagom, postavljanje i potragu za geocachevima te napraviti akciju čišćenja plaže i okoliša, a na određenim lokacijama i čišćenja mora i pošumljavanja. Svako dijete koje dođe na radionicu dobit će vesele i edukativne darove koje su, kao i samo pokretanje projekta, omogućili sponzori Sport Vision Hrvatska (zajedno čistimo Plominsku luku 26. svibnja!), Raiffeisen banka u Hrvatskoj, Hyundai, Hrvatska turistička zajednica, Kaufland Hrvatska, Fina, Rio Mare te donatori White Shark, Speedo Hrvatska, Geocaching Croatia, Offset.hr, Projekt O2, Fish Clash, EM®, Doppelherz Hrvatska...

Poruka koju žele poslati RokOtočani jest da i djeci i odraslima treba više kvalitetnog druženja i vremena provedenog u prirodi i s prirodom. Kroz predavanja, radionice i druženje na plažama pokušat će s provesti par sati na otvorenom u igri i zabavi s namjerom da se svima dokaže kako je sve bolje kada je u ravnoteži i kada se umjesto za ekranima više vremena provede na svježem zraku.

RokOtok je primio brojna priznanja, proglašen je najljepšom pričom ljeta 2019., a Domagoj Jakopović Ribafish je za ovaj projekt primio brojne nagrade, među ostalim i onu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Local Hero te Ponos Hrvatske. S Udrugom Čisteći medvjedići tijekom hladnog dijela godine odrađene su stotine akcija čišćenja okoliša, među kojima i sad već legendarni Čikolov u kojem ljudi dobre volje čiste prirodu od ogromne količine nerazgradivih opušaka.

RokOtočani vam poručuju:

"Svi ste pozvani podržati ovaj projekt. Dođite na druženje, zaplivajte i napravite nešto lijepo za bolji svijet oko nas. Vidimo se ovog ljeta od 23. lipnja do 17. srpnja na RokPoluotoku!"

16.05.2024. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh