Biznis
EU FONDOVI

50 milijuna kuna potpora za očuvanje okoliša

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Za mjesec dana otvara se natječaj  4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnoja u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš" u vrijednosti od 50… više »

EU FONDOVI

Nove potpore za govedarstvo

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Za mjesec dana otvara se natječaj 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" u sektoru govedarstva, vrijedan 100 milijuna kuna, od kojih… više »

PUSTI SNOVI?

Tri četvrtine Hrvata nada se božićnici

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

S obzirom na to da su nam blagdani pred vratima, portal MojPosao je odlučio istražiti u kojoj mjeri se naši sugrađani u ovo 'vrijeme darivanja' nadaju isplati tradicionalne… više »

STVARNO?

Page i Brin se povlače?

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Sundar Pichai, glavni ravnatelj Googlea zamijenit će Larryja Pagea kao glavni izvršni ravnatelj matične tvrtke Alphabet Inc., priopćila je tvrtka u utorak u blogu, što pokazuje… više »

WOW!

Na Crni petak Amerikanci potrošili 7,4 milijarde dolara na internetskoj kupovini

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Umjesto čekanja u redovima pred trgovačkim centrima, Amerikanci na Crni petak, kada su najveća sniženja, sve više ostaju kod kuće i kupovinu obavljaju putem interneta. Tako su ovog… više »

NAPREDAK

Prva Tisak plus prodavaonica u Hrvatskoj otvorena na riječkom Korzu

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Od petka, 29. studenog, riječki je Korzo bogatiji za Tisak plus prodavaonicu, novo mjesto susreta i druženja. Riječ je o prvoj takvoj prodavaonici u Hrvatskoj koja nudi zanimljiv doživljaj… više »

REZULTATI

Odlično poslovanje Wiener osiguranja VIG

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Prema kumulativnim podacima za prvih devet mjeseci 2019. godine Wiener osiguranje VIG bilježi ukupnu premiju od 727,1 milijuna kuna na hrvatskom tržištu, što predstavlja rast od… više »

COOL

Kaufland lansirao galaktičku božićnu kampanju s Ratovima zvijezda

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Velikim događanjem održanim u srijedu navečer Kaufland je predstavio svoju ekskluzivnu novu kampanju. U vrijeme izlaska novog filma iz serije Ratova zvijezda "Uspon Skywalkera", ovaj… više »

REGISTAR

Više od pola koncesijskih ugovora je isteklo

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Početkom ovog tjedna u Registru koncesija bilo je evidentirano 20.266 ugovora o koncesijama, od čega je njih 43,9 posto bilo aktivno, dok je više od polovine ili 56,1 posto ugovora… više »

STVARNO?

Štednja se ne isplati?

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Njemačka banka Volksbank Fürstenfeldbruck od prošlog mjeseca naplaćuje svim novim privatnim klijentima tzv. negativne kamate, odnosno naknadu za svaki euro koji čuvaju na računu.… više »

A MI?

Kako je Njemačka izbjegla recesiju?

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Snažan izvoz, državna i osobna potrošnja pomogli su njemačkom gospodarstvu da izbjegne recesiju u trećem tromjesečju, objavio je u petak statistički ured, potvrdivši… više »

ANALIZA

Sjeverni tok 2 – vječiti kamen spoticanja

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Sjeverni tok 2 je puno više od plinovoda. Jer, na njemu se sukobljavaju mnogi važni strateški interesi. S jedne strane je Rusija kao opskrbljivač plinom, a s druge su… više »

KVOTE

Povećane kvote stranih radnika

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Vlada je u petak utvrdila godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca za 2020. godinu od 78.470 radnika. Kvota se odnosi na novo zapošljavanje stranaca, sezonski rad,… više »

ZANIMLJIVO

UEFA EURO 2020 - što nas čeka?

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Booking.com, službeni partner europskog nogometnog prvenstva UEFA EURO 2020TM za smještaj i atrakcije, proveo je istraživanje među 7.500 fanova nogometa na 11 europskih tržišta;… više »

DOBRO PITANJE

Koliko stranih radnika treba Hrvatskoj?

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Kvota za upošljavanje stranih radnika u Hrvatskojveć neko vrijeme je izuzetno aktualna i burna tema. Točnije, otkako se hrvatskim državljanima otvorilo tržište rada u… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh