Biznis
BIZNIS

Intersnack Adria otvorio novo skladište

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Intersnack Adria, najveći otkupljivač industrijskog krumpira te vodeći hrvatski proizvođač slanih grickalica, svečano je otvorio novoizgrađeno skladište gotovih proizvoda u sklopu… više »

BRAVO

McDonald's četvrti put zaredom ima certifikat Poslodavac Partner 2022

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Poželjnim praksama u upravljanju ljudskim resursima McDonald's je četvrtu godinu zaredom stekao status Poslodavca Partnera čime je postao sinonim za tvrtku koja brine o zaposlenicima. Prema… više »

UPS!

Ruski kreditni rejting u kanti za smeće

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

S&P je snizio dugoročni kreditni rejting Rusije na 'BB+', s 'BBB-' i upozorio da bi rejting mogao i dalje padati, nakon analize makroekonomskih posljedica sankcija. "Po našem… više »

UPS?

Rusija izletila iz SWIFTa

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Ruska invazija šokirala je svijet, a prve reakcije nisu bile baš primjerene - slanje njemačkih kaciga su komedija, a tek su neke zemlje dale pravu i stvarnu podršku… više »

UPS!

Pad vrijednosti na burzama diljem svijeta

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Ruski napad na Ukrajinu osjetno se odrazio na burzama diljem svijeta. Njemački burzovni indeks DAX pao je odmah nakon otvaranja burze za 4,4 posto. Time je pao na najnižu vrijednost u… više »

NAPOKON

Korisnici Ubera sada mogu vidjeti ocjene koje su im dali vozači

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Uber je predstavio novu funkcionalnost unutar svoje aplikacije koja korisnicima omogućuje jednostavan uvid u ocjene koje im dodjeljuju vozači. Osim pregleda svojih ocjena, korisnici u Centru… više »

STVARNO?

Trend masovnih odlazaka radnika iz kompanija

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

The Great Resignation, ili kako ga još zovu The Big Quit, trend je među zaposlenicima koji u velikom broju dobrovoljno napuštaju svoja radna mjesta kako bi pronašli svoje… više »

DIGITAL ART

LG i Blackdove donose besprijekorno iskustvo digitalne umjetnosti

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

LG Electronics sklopio je globalno partnerstvo s kompanijom Blackdove sa sjedištem u SAD-u kako bi pružio besprijekorna iskustva digitalne umjetnosti na LG-evim naprednim displejima za… više »

EH, DA...

Smanjene razlike u razvijenosti EU

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

"Pandemija je povećala rizik od nejednakosti u EU-u, a kohezijska politika jedan je od naših glavnih alata za borbu protiv tog trenda i ulaganje u ljude", izjavio je povjerenik za… više »

NARAVNO!

Neplaćena stažiranja treba zabraniti

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Eurozastupnici su u raspravi "Jedna mladež, jedna Europa" na ovotjednoj plenarnoj sjednici kao pitanje od posebne važnosti za budućnost mladih istaknuli neplaćeno stažiranje. Po istraživanju… više »

EU

Do sada smo dobili preko 7 milijardi iz EU

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Iz ESIF-a za razdoblje 2014 - 2020. godine Hrvatskoj je na raspolaganju bilo ukupno 10,73 milijardi eura odnosno 81,56 milijardi kuna. Do 10. veljače ove godine, pak, ugovoreni su projekti u… više »

REZULTATI

Nestlé objavio cjelogodišnje poslovne rezultate

objavljeno prije 3 mjeseca

Nestlé, najveća globalna prehrambena kompanija, predstavila je poslovne rezultate za 2021. godinu. Organski rast dosegao je 7,5%, s realnim internim rastom (RIG) od 5,5% i cijenama od… više »

OPA :)

Nizozemci spremaju kolektivnu tužbu

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Apple je u Nizozemskoj u više navrata bio na meti regulatora zbog poslovnog modela u trgovini aplikacija. U prosincu regulator za zaštitu potrošača naredio je kompaniji… više »

NOVOSTI

Otvoren ekskluzivni Franck Experience Store

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

U povodu 130 godina poslovanja Francka, u srcu Zagreba, u Teslinoj ulici 7, otvoren je Franck Experience Store. Riječ je o moderno uređenom prostoru u kojem će posjetitelji moći uživati u… više »

ZNATE LI?

Što bi investitori trebali uzeti u obzir kada zakorače u metaverzum?

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Nekada poznat kao Facebook, Meta će 2022. potrošiti najmanje 7,4 milijarde funti na stvaranje virtualnog svijeta metaverzuma, za koji se Mark Zuckerberg nada da će postati zlatni… više »

skrolaj na vrh