Biznis
STRATEGIJE

Turizam na prekretnici

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Turizam je jedan od rijetkih gospodarskih sektora u Hrvatskoj sa značajnim potencijalom za privlačenje novih ulaganja, zapošljavanje i rast plaća, kao i istovremeno povećanje… više »

AI

Umjetna inteligencija ima i svoje mračne strane

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Umjetna inteligencija (AI) mijenja tržište rada, zahtijevajući od radnika usvajanje novih znanja a od politike etičke standarde i regulaciju budući da će osim na zaposlenost utjecati i… više »

WOW!

Rajski uvjeti za kvalificirane radnike

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Svi se sjećaju priča iz ere nastanka internetskih kompanija: po hodnicima i u zajedničkim prostorijama posvuda fliperi, automati s pićima i slatkišima (naravno besplatno), kava pa čak… više »

STVARNO?

Cash će preživjeti, kartice - ne?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Istraživanje o budućnosti plaćanja Deutsche Banka je drugačije jer ukazuje da će porast digitalnog plaćanja dovesti do izumiranja plastičnih kartica. "Naše je… više »

EHHH...

Jesmo li digitalno spremni? Ne baš...

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Države Zapadnog Balkana najgore su u Europi kada je riječ o razini digitalne spremnosti, ali su negdje oko svjetskog prosjeka, pokazuje analiza kompanije CISCO. Prema… više »

NEPRAVDA

Žene su i dalje potplaćene u odnosu na muškarce

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Prema podacima servisa MojaPlaća, u četvrtom kvartalu 2019. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 6.399 kuna, što je 1%… više »

KOMENTAR

SGF u Davosu nije ekskluzivni klub

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Nije teško kritizirati Svjetski gospodarski forum u Davosu. Po navodima iz medija ove će se godine u tom elitnom švicarskom zimovalištu okupiti 3.000 sudionika iz… više »

UPS!

MMF snizio procjene globalnog rasta

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Međunarodni monetarni fond (MMF) blago je snizio procjene rasta globalnog gospodarstva za 2020. godinu zbog snažnijeg od očekivanog usporavanja u Indiji i drugim gospodarstvima u razvoju,… više »

BRAVO

Kaufland donirao UNICEF-u 300.000 kuna

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Kaufland se već dugi niz godina zalaže za dobrobit djece te uspješno surađuje s UNICEF-om, a u sklopu aktualne humanitarne akcije „Za bolje sutra uključi se danas" ovaj trgovački… više »

STRAŠNO!!

Požari odnose milijarde australskom turizmu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Razorni požari koji haraju Australijom mogli bi do kraja godine stajati turistički sektor najmanje 4,5 milijarde australskih dolara, ili 3,1 milijardu američkih, pokazalo je najnovije… više »

STANJE

EU smanjuje financije Turskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Za 2020. godinu će 75 posto prvobitno predviđene pomoći biti ukinuto, navodi se u pismu Josepa Borrella, EU povjerenik za vanjsku i sigurnosnu politiku upućenom Europskom parlamentu. Prema… više »

OBLJETNICE

50 godina Davosa u sjeni svjetskih kriza i kampanje za klimu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Svjetski gospodarski forum u Davosu slavi ove godine 50. rođendan, a na dnevnom redu samita svjetske elite idući tjedan nezaobilazne teme bit će kampanja za spas planeta i svjetske krize,… više »

AKCIJA

Francuska traži od SAD-a da podrži globalni digitalni porez

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Sjedinjene Države riskiraju mnoštvo poreza koje bi zemlje širom svijeta mogle uvesti tehnološkim divovima ako američki predsjednik Donald Trump odbaci nove međunarodne… više »

NARAVNO

Nokia ulaže u 5G

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia priopćio je u utorak da ove godine planira ukinuti oko 180 radnih mjesta u matičnoj zemlji i povećati ulaganja u digitalizaciju i tehnologiju… više »

COOL

Goodyear Ventures predstavljen na CES-u

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Goodyear je na sajmu elektronike CES 2020, koji je protekli tjedan održan u Las Vegasu, najavio osnivanje 100 milijuna dolara vrijednoga investicijskog fonda Goodyear Ventures. Njime će se… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh