« Život
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
MRŠAVLJENJE

Uvijek je dobro izgubiti višak kilograma

Nikad nije kasno izgubiti višak kilograma, jer čak i kratkotrajan gubitak kilograma ima blagotvoran učinak na zdravlje srca

Trbušinu je uvijek dobro skinuti
Trbušinu je uvijek dobro skinuti (Shutterstock)
Više o

pretilost

,

mršavljenje

,

zdravlje srca

,

gubitak kilograma

,

skidanje kilograma

Gubitak kilograma uvijek je dobar za naše tijelo i zdravlje, kažu znanstvenici koji su zaključili da us osobe koje su gubitkom tjelesne mase prešle iz kategorije pretilih osoba u kategoriju onih s prekomjernom tjelesnom masom ili one koje su iz grupe s prekomjernom tjelesnom masom prešle u onu s normalnom tjelesnom masom smanjile rizike i teret za svoj kardiovaskularni sustav, pokazalo je istraživanje objavljeno u medicinskom časopisu The Lancet Diabetes & Endocrinology.

>> Zdrava pretilost je mit, a ne stvarnost >>

Stručnjaci pretilim osobama preporučuju promjenu stila života, uključujući zdraviju prehranu i vježbanje, dok istodobno ističu da je još uvijek najbolja strategija zaštite zdravlja sprječavanje dobijanja na tjelesnoj masi.

Voditelj istraživanja John Deanfield s University College London kazao je da je to istraživanje jedinstveno jer prati pojedince tako dugo vremena - više od 60 godina i omogućava procjenu učinaka čak i umjerene promjene tjelesne mase.

>> Pretilost vam ozbiljno skraćuje život >>

"Naši rezultati sugeriraju da gubitak tjelesne mase u bilo kojoj životnoj dobi može rezultirati dugoročnim koristima za kardiovaskularno zdravlje i potvrđuju preporučene javnozdravstvene programe za promjenu životnog stila radi gubitka tjelesne mase".

>> Spavanje pod svjetlom vodi u pretilost >>

Ranija istraživanja pokazala su da je najkritičnija dob za skupljanje viška kilograma 38 godina za žene i 44 godine za muškarce.

17.06.2014. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh