« Žene
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
1,2 ... 1,2

Tijelo u formi za 15 minuta

Tjelovježba je izuzetno važna za fizičko i psihičko zdravlje, a zategnuto i mišićavo tijelo troši više kalorija od opuštenog i mlohavog

Držite se plana vježbanja
Držite se plana vježbanja (Shutterstock)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

zdrav život

,

zategnuto tijelo

Ostati u formi postao je imperativ novog, zdravog načina života koji ima sve više poklonika svjesnih da samo pravilna prehrana i tjelovježba mogu pomoći da život proživite aktivno i kvalitetno.

Ne čudi stoga da radimo planove, no jednako tako ih se ne pridržavamo jer ubrzo shvatimo da smo ih zamislili prilično ambiciozno, bez uračunavanja svih dnevnih obaveza koje nam stoje na putu. 

>> Ostanite u formi i u gradu >>

Ipak, dovoljno je i 15 minuta dnevno da ostanemo u formi i budemo čvrsti i zategnuti, pa počnimo s rukama. Stanite u raskorak, spustite ruke niz tijelo držeći utege od 1 kilograma i podignite ih u zrak oblikujući slovo V. Dvije serije od 12 do 15 ponavljanja dnevno su čisto dosta.

>> Kako ostati u formi bez puno vježbanja >>

Jogging u kući je zanimljiva mogućnost koju možemo iskoristiti uvijek kad je ružno vrijeme ili smo u žurbi. Stanite u mjestu, privucite koljeno jedne noge grudima koliko god brže možete, pa zatim drugo i tako dvadesetak puta, odmorite se 20 sekundi i onda iznova. Pet serija dnevno napravit će čuda za vaše noge.

>> Noge u formi važne su koliko i trbušnjaci >>

Ojačati ramena možete i jednostavnom vježbom - kruženjem rukama. Ruke pustite niz tijelo, pa kružite deset puta prema naprijed, nakon toga deset puta prema natrag. Pet serija dnevno bit će dovoljno.

07.08.2014. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh