« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SAD SONGS FOR DIRTY LOVERS

The National u Zagrebu 14.11.

Nakon tri godine omiljeni bend stiže ponovo pred zagrebačku publiku, u Boćarski dom

the national
the national (The National)
Više o

Boćarski dom

,

prosvjed protiv krzna

,

Economy Watch

The National je brooklynski indie-rock bend koji postoji od 1999. godine. Bend čine petorica prijatelja iz Cincinnatija, od kojih su među njima 2 para braće, Aaron i Bryce Dessner, Scott i Bryan Devendorf te pjevač osebujnog baritona, Matt Berninger, koji je i autor tekstova.

Do sada su snimili 5 albuma, sve jedan bolji od drugoga, a posljednji, "High Violet" izašao je prošlog mjeseca, s prepoznatljivim, zanosnim, hipnotizirajućim zvukom, melankoličan i iskren.

Prvi puta u Hrvatskoj nastupali su u Ksetu, 2004. godine pred samo šezdesetak ljudi i rekli da im je to bio jedan od najdražih nastupa ikad. Isto se ponovilo i 2007., no tada su izašli pred prepuni Pauk i pjevač Matt od silnog skandiranja i oduševljenja publike nije znao kud bi sa sobom.

Zagreb ih voli, oni vole Zagreb - ljubav je obostrana i nakon tri godine dolaze nam opet.

Boćarski dom izabran je zbog većih kapaciteta, u njega stane oko 3000 ljudi, što će nadajmo se biti dovoljno za vjernu vojsku njihovih fanova.

Od malog američkog indie rock benda došli su do 3. mjesta na Billboardovoj ljestvici Top 200 najprodavanijih albuma, sa svakim novim albumom broj fanova se povećava, a kritika ih i dalje hvali.

Ulaznice za koncert po cijeni od 150 kuna kreću u prodaju od petka 11. lipnja u glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu.

Koncert će se održati u organizaciji Žednog uha koje nastavlja s redovnim koncertnim programom u Zagrebu, dok se od srpnja sljedeće godine sprema i nastavak samog festivala ali u Šibeniku.

07.06.2010. 10:59:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh