« Clubbing
objavljeno prije 14 godina
FESTIVAL

Shy Child i SymbolOne na Atlantis Festivalu

Novonajavljeni izvođači nastupit će u srpnju na 4. po redu splitskom festivalu

Shy Child SymbolOne Atlantis festival
Shy Child SymbolOne Atlantis festival (Atlantis Festival)
Više o

Split

,

Symbolone

,

napitak

,

topli napitci

Atlantis Festival, koji će uskoro doživjeti svoje četvrto izdanje, ponovno iznenađuje publiku privlačnim imenima koja će obilježiti glazbeni dio programa 30. i 31. srpnja ove godine.

Novonajavljeni izvođači ovoga puta dolaze u parovima. Prvi par čine Njujorčani Pete Cafarnell i Nate Smith poznatiji kao Shy Child.

Dečki su već osvojili britansku publiku među kojom imaju veliki broj poklonika, u Split dolaze nedugo po objavi četvrtog po redu albuma 'Liquid Love'. Posjetitelji Atlantisa biti će u mogućnosti uživati u hitovima poput 'Drop the phone', 'The Noize Won't Stop' ili u trenutno aktualnom singlu 'Disconnected'.

Drugi najavljeni par je hrvatsko - irski duo SymbolOne, čije pjesme između ostalih puštaju Kavinsky, Justice, Soulwax, Digitalism, Chromeo i drugi pripadnici 'kreme elektronske glazbe'.

Nizu izvođača koji čine WhoMadeWho, Thieves Like Us, Let3 i Lollobrigida tako su se pridružila još dva renomirana glazbena imena, a organizatori najavljuju kako nas do samog početka festivala očekuje još nekoliko glazbenih iznenađenja.

Ograničeni broj ulaznica za glazbeni dio programa Atlantis Festivala po cijeni od 140 kuna biti će dostupan na odabranim prodajnim mjestima od 24. svibnja do 01. srpnja 2010.g.

Posjetiteljima će biti dostupne i dnevne ulaznice na dane održavanja glazbenog programa po cijeni od 100 kn dnevno. 

Atlantis Festival ljetni je spoj kulture, sporta i glazbe, koji bogatim programom privlači osviještenu mladu publiku. Jedini festival ove vrste na području Dalmacije široj je publici već dobro poznat po gostovanjima bendova Zoot Woman i Ladytron proteklih godina.

Prvi dan festivala, 28. srpanj, rezerviran je za kulturni dio programa, dok će se dan kasnije u gradskom parku Đardin održati skateboarding natjecanje u trenutno najpopularnijoj disciplini Lord of lines koje privlači veliki broj skatera iz regije i čitave Europe.

30. i 31. srpanj dani su održavanja glazbenog djela festivala, na kojem će nastupiti 10-ak stranih i domaćih izvođača.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

O izvođačima:

Shy Child - Formula 1 + 1 pokazala se itekako uspješnom prilikom formiranja ovog njujorškog benda i njihovog glazbenog opredjeljenja. Pete Cafarnell ( vokali, synth ) i Nate Smith ( bubnjevi ) dovoljni su jedan drugome za stvaranja glazbe jer ionako ne vole gužve na pozornicama, a svoju glazbu opisuju kao spoj progressive rocka i elektronske glazbe.

Iza sebe imaju ukupno četiri albuma, a proslavio ih je drugi po redu - 'One with the sun' iz 2004. godine s kojeg su izdvojena dva uspješna singla - 'The Noize Won't Stop' i 'Technicrats'.

Ove mlade Amerikance najviše je zavoljela britanska publika, gdje stječu veliku popularnost 2006. godine - izdaju za label Wall of Sound, počinju raditi s producentima Chriso Zaneom i Paulom Epwoerthom te nastupati na brojnim europskim festivalima.

Pratili su Hot Chip na američkoj turneji, svirali s Muse na Wembley stadionu i s Bjork u impresivnoj Sydney Opera House za vrijeme australske turneje.

Singl 'Drop the phone' s trećeg albuma benda pokorio je Britaniju, a njujorčanima u Londonu donio ( između ostalog ) gostovanje u showu Joolsa Hollanda i pozivnicu Stelle MyCartney da je uživo odsviraju za vrijeme Swarovski Fashion Rocksa.

Najnoviji album Shy Childa 'Liquid Love' izdan je nedavno - u ožujku ove godine. Turneja koja je trebala predstaviti novi album i prvi singl 'Disconnected' prekinuta je zbog potresa mozga jednog od članova.

Nakon punog oporavka i nastavka svirke, dečki su ovog ljeta na Atlantisu spremni pokazati zašto nose epitet velikih britanskih ljubimaca.

SymbolOne - Kada prvi puta čujete 'Love juice', opravdano pomislite da slušate Dangera, Justice ili Kavinskog. Iza ove ( kako kritika kaže ) retro elektro himne ipak ne stoji nitko od navedene gospode, već glazbeni blizanaci: Splićanin Vinko Pelicarić i njegov partner u zločinu - Eduard Raos iz Irske.  

Iza njih pak stoji Archibell records koji im je i izdao prvi 'Love Juice' EP s remiksevima Moulinexa i Dangera.

Ako vam ovo nije dovoljno impresivno, spomenimo još da njihove pjesme i remixeve puštaju ne samo Kavinsky i Justice, već i Soulwax, Digitalism, Chromeo i mnogi drugi.

Justice je stavio njihovu stvar u ( odbačeni ) mix za londonski Fabric koji je potom ipak izašao kao božićni promo mix. Soulwax ih uvrštava na kompilaciju za Traxmag.

SymbolOne poznati su u Francuskoj, Nizozemskoj, Portugalu i Italiji a kako vole nastupati na festivalima za dvojac se našlo mjesta i na splitskoj tvrđavi Gripe.

http://atlantisfestival.hr

www.facebook.com/AtlantisFestival

18.05.2010. 13:51:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh