« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KULTNI BEND

Pekinška patka u Zagrebu

22. svibnja u Boogaloo stiže kultni novosadski bend, legende jugoslavenskog punka

(Pekinška patka/popboks)
Više o

Boogaloo

,

Pekinška patka

,

zagreb-info

Novosadski bend Pekinška patka ponovo se okuplja kako bi proslavili tridesetu godišnjicu od izlaska kultnog singla 'Bila je tako lijepa'.

Iako je bend nastao nakon ljubljanskih Pankrta i riječkog Parafa, njihov je svjež i originalan zvuk ostavio dubok trag u povijesti jugoslavenskog punka.

Prvi album 'Plitka poezija' objavili su 1980. godine za Jugoton, nakon što ih je odbio PGP RTB. Na ovom legendarnom izdanju, jednom od traženijih u kolekcionarskim krugovima, pjesme su kratke, brze, vesele i pune energije.

Drugom albumu prethodio je kultni singl 'Bila je tako lijepa', obrada velikog hita Dragana Stojnića s izmjenjenim tekstom. Pjesmu koju bend snima u novoj postavi za Jugoton 1981. godine, prate simpatije obožavatelja i zgražanje njihovih roditelja.

Iste godine izdaju i drugi album 'Strah od monotonije'. Na albumu nova postava donosi kvalitetniji zvuk, mračniji i sugestivniji ton te znatno sporije pjesme. Zvukom su se približili bendu Joy Division, što nije naišlo na odobravanje obožavatelja koja na koncertima inzistira na pjesmama s prvog albuma.

Zadnji značajniji koncert održali su na Zagrebačkom velesajmu 1981. godine. Odlaskom osnivača i pjevača Nebojše Čonkića Čonte u vojsku, nakon samo dva izdana albuma bend prestaje s djelovanjem.

Bend će nastupiti u sastavu: Nebojša Čonkić Čonta (pjevač), Laslo Pihler Cila (bubanj), Marinko Vukmanović Mare (bas) i Zoran Bulatović Bale (gitara).

18.05.2010. 15:27:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh