« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
COOL

Segway Vespa, vrlo cool gradsko prometalo

Hibridni oblik kombinacija je klasičnog Segwaya i prednjeg karoserijskog dijela skutera Piaggio Vespa - vozi 20 km/h, ima doseg 35 km i koštat će 2.999 eura

Segway Vespa - novi gradski hit?
Segway Vespa - novi gradski hit? (Arhiva)
Više o

Segway

,

Segway Vespa

Dobri stari Segway s dva velika kotača i jednim visokim fiksnim upravljačem dobio je dodatke kao što su svjetla, blatobrane,  upravljač od skutera, prednji dio karoserije... sve lako prepoznatljive dijelove dobre stare Vespe.

Ovaj eksperiment je klasičan Segway pretvorio u potpuno novo električno vozilo koje izaziva veliku pozornost. Kako i samo ime novog tipa vozila kazuje, Segway Vespa, radi se o hibridnom obliku koji je kombinacija  klasične Piaggio Vespe i Segwaya.

Ispod novooblikovane vanjštine i dalje se koristi električni pogon Segwaya, dakle za pokretanje 'rollera' koriste se dva elektromotora, kontrolora brzine i dinamički stabilizacijski sustav za lakšu vožnju. Segway Vespa je projekt koji su osmislila španjolska brača -  grafički dizajner Jesús Bel Vilarnau i Carles Bel Domènech - specijalista za metal David 'Chiqui' López Díaz i mehaničar Sergi Martínez 'Piyuli' Andreu.

Segway Vespa vozi najvećom brzinom do 20 km/h, a ima doseg jednim punjenjem baterije 35 km. Segway Vespa još nije spremna za prodaju, jer treba doraditi nekoliko detalja, ali njeni tvorci najavljuju početak prodaje tijekom 2014. godine i to po početnoj cijeni od 2.999 eura.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

16.12.2013. 12:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh