« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Obavezna zimska oprema - gdje i kada?

Od 15. studenog do 15. travnja obavezna zimska oprema na pojedinim cestama i autocestama u Hrvatskoj

Pročitajte ako ne želite platiti kaznu :D
Pročitajte ako ne želite platiti kaznu :D (Automania)
Više o

kazne

,

zimska oprema

,

obavezna zimska oprema

Siniša Hajdaš Dončić, Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture donio je Odluku o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj (NN 145/13), kojom je vremenski utvrđena obaveza korištenja zimske opreme na pojedinim dionicama javnih cesta.

NAPOMENA: Upotraba zimske opreme obavezna je u razdoblju od 15. studenoga 2013. do 15. travnja 2014. na tzv. zimskim dionicama autocesta, državnih cesta i županijskih cesta, a odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Po novoj doluci u zimske dionice spadaju autocesta A1 (od Zagreba do Maslenice), čitave dužine autoceste A2, A3, A4, A5 i A6. Obuhvačeno je ukupno 839,2 km autocesta. Pod zimske dionice ne spadaju dijelovi autoceste u Dalmaciji i Istarski ipsilon.

Želimo istaknuti kako je do sada zimska oprema u Hrvatskoj bila obavezna kad je kolnik bio pokriven snijegom ili kad je na kolniku poledica, a nije bila vezana za određene datume. Sada se to promijenilo kako smo već naveli.

I dalje se pod zimskom opremom podrazumijevaju zimske gume ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg. Vozači koji nemaju propisanu zimsku opremu kazna je 700 kuna.

Sve detalje pročitajte na portalu Automania.hr

15.12.2013. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh