« Clubbing
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Rundek otvara tjedan u klubu Porat

Nakon nastupa Rundekovog Cargo Orkestra, u Porat dolaze Bilk, LTJ Bukem, MC Conrad, Martinez, Zvuk Broda, Ivan Smagghe, Matija Dedić...
Nakon nastupa Rundekovog Cargo Orkestra, u Porat dolaze Bilk, LTJ Bukem, MC Conrad, Martinez, Zvuk Broda, Ivan Smagghe, Matija Dedić...
Više o

Darko Rundek

,

Pirovac

,

LTJ Bukem

,

Porat

,

Cargo orkestar

Sezona klupskih programa u potpunosti se preselila na more. Špica je na Zrću, no ni Porat, prostrani klub pored Pirovca, ne zaostaje previše po popularnosti. Iako je u Poratu težište također stavljeno na elektronsku glazbu i nastupe poznatih DJ-a i MC-ja (preporučamo nastup LTJ Bukema 2. kolovoza), zna se dogoditi i da organizatori malo ‘zastrane’. A mala programska iznenađenja uvijek su dobrodošla. Porat je tako već ugostio neuništivu Josipu Lisac, a početak kolovoza odlučio obilježiti gostovanjem Darka Rundeka, koji je nedavno imao neugodna iskustva na jednom istarskom festivalu, gdje na kraju nije ni nastupio.

Klub Porat pored Pirovca u sklopu bogatog ljetnog programa, najavio je raznolika glazbena iznenađenja u kolovozu.

Tako već prvog dana kolovoza Darko Rundek dovodi svoj Cargo orkestar u jedan od najvećih klubova u ovom dijelu Europe.

Rundek je glazbenik koji nikada ne miruje, koji iznova istražuje svoju umjetničku perspektivu i proširuje horizonte u glazbi. Jedan je od onih autora koji razumiju kako nema ništa bitnije za istinski doživljaj nečijih pjesama od sposobnosti da se ljudima prikaže kako je bit glazbe stvaranje kroz različite nove neistražene oblike eksperimentalne glazbe.

Rundek je još u vrijeme Haustora bio otvoren prema mnogim svjetskim muzičkim stilovima, od reggaea do raznih narodnih melodija, što se najbolje osjetilo na njegovim solo albumima.

Članovi Cargo Orkestra dižu Rundekov poetski pristup na novu razinu, dodaju joj elemente multikulturalnosti i glazbene raznovrsnosti.

Osim što su različitih nacionalnosti, članovi orkestra imaju redom i različiti glazbeni background, stoga je i očekivano da će u Rundekove pjesme usaditi osjećaj za neograničenu glazbenu slobodu i improvizaciju, otkrivajući slojevitost koju pruža kombiniranje više glazbenih formi. Pa tako u tom koktelu imamo tradicionalnih balkanskih melodija, zajedno sa srednjoeuropskim, mediteranskim, južnoameričkim i afričkim narodnim utjecajima.

Svemu tome modernistički štih daju elektronski efekti koji uz videoprojekcije Biljane Tutorov stvaraju premosnicu između tradicionalnog i modernog pristupa glazbi. Osim klasičnih instrumenta kao što su bas, bubnjevi i gitara, Cargo Orkestar uključuje još i bogatstvo zvuka koji pružaju perkusije, klavir, trombon, truba, violina i elektronički semplovi i loopovi.

Rundekove pjesme kao što su ‘12 ptica’ i ‘Apocalypso’, mnogi se slažu, u ovoj razuzdanijoj verziji zvuče znatno uzbudljivije i zanimljivije.

Piše: Piše: Iva Novak
01.08.2008. 20:55:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh