« Clubbing
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Albumi tjedna

Fotografija vijesti
Više o

Gretta

,

The Orange Strips

,

Vlado Simčić Vava

,

James

,

Mudcrutch

The Orange Strips - ‘Follow LP’
(Udruga OSA) Ocjena: 4/5

The Orange Strips su zasigurno bend velikih mogućnosti, bend koji bi s britanskom adresom stanovanja već svirao velike gaže, pa se nadam da će im to biti veliki motiv u daljnjem stvaranju, da pokažu da se i od nas može uspjeti na svjetskoj sceni.

 

Gretta - ‘Fanatik’
(Spona/Dancing Bear) Ocjena: 2,5/5

Povremeni bljeskovi koji izdižu album su dosadašnji singlovi, pjesme s kojima su i postali jedni od najtraženijih demo bendova, pa je prava šteta da tu kemiju nisu uspjeli prenijeti na cijeli album zbog čega izgleda da je “Fanatik” možda došao i malo prerano, da Gretta još nije bila spremna za njega.

Vlatko Stefanofski Trio feat. Jan Akkerman & Damir Imeri - ‘Thunder From The Blue Sky’
(Esoteria Records) Ocjena: 3,5/5

Riječ je o velikoj, ambicioznoj i pomno izrađenoj cjelini, u kojoj je kolateralnom žrtvom super-pedantne pripreme ispala spontanost što u znatnoj mjeri nedostaje većem dijelu albuma; kada, međutim, i ona konačno probije iz čvrste strukture ploče, sve sjeda na svoje mjesto.

James - ‘Hey Ma’
(Mercury/Aquarius Records) Ocjena: 3,5/5

Album je prašnu podigao još i prije svog službenog izlaska, a razlog tomu bila je naslovnica na kojoj dijete poseže za pištoljem što je dovelo do zabrane prikazivanja spornog dizajna, pa je nova naslovnica morala biti ‘ublažena’. Novi album Jamesa nije odličan, on je bolji od većine povratničkih albuma koje sam imala prilike čuti.

Mudcrutch - ‘Mudcrutch’
(Reprise/Dancing Bear) Ocjena: 4/5

Vrativši se svojim korijenima i ponovno okupivši Mudcrutch, Tom Petty zvuči opušteno i iskreno kao rijetko kad u proteklom desetljeću. Ako je proteklo vrijeme Petty i stvarao sa svojevrsnim grčem, on je ovdje izostao. 

 

Vava - ‘Soundtrack’
(Dallas Records) Ocjena: 4/5

Vlado Simčić Vava, jedan od ključnih protagonista riječke scene u posljednjih dvadesetak godina, snimio je album instrumentala. “Soundtrack” je projekt s malo komercijalnih pretenzija, ali s puno umjetničkih i koji nema samo glazbenu dimenziju.

31.07.2008. 21:18:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh