« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
OPREZ!

Razmišljanje je opasnije za vožnju od mobitela

Zamišljenost ili sanjarenje u vožnji opasnije je za sve sudionike u prometu od mobitela na uhu

Nemojte dozvoliti da vam misli odlutaju
Nemojte dozvoliti da vam misli odlutaju (Arhiva)
Više o

vožnja

,

opasnosti

,

sigurna vožnja

,

nesigurna vožnja

,

zamišljenost

Prisjetite se malo frustracija koje ste imali kad ste krenuli u auto školu - koordinacija svih potrebnih radnji da bi auto uopće vozio, praćenje signalizacije, ostalih sudionika u prometu, pješaka ...

Vjerojatno ste bili vrlo sretni kad ste sve to uspjeli automatizirati i prestali predstavljati opasnost za sebe i druge na cesti. No, onda su počela iskušenja koja dolaze s rutinom i mnogi su ponovno postali opasnost.

Zna se da je korištenje mobitela u vožnji opasno, čak i kad imate handsfree uređaj. Nije bezazleno niti razgovarati s nekim, no najnoviji statistički podaci o prometnim nesrećama u SAD pokazali su da je najveća opasnost za volanom - razmišljanje.

U deset posto svih prometnih nesreća sa smrtnim ishodom jedan je od sudionika nesreće bio rastrojen ili ometen prije sudara, a u 12 posto slučajeva radilo se o mobitelu, dok je zastrašujućih 62 posto jednostavno odlutalo u mislima.

Stoga, ako vam se rutinska jutarnja vožnja od kuće do posla čini idealnom za razmišljanje o nekim problemima i dolaženje do rješenja - razmislite još jednom. Nije.

08.04.2013. 08:15:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    JaGlavomIBradom
    08.04.2013. 10:07
    Odmah kazniti i oduzeti vozačku svima koji razmišljaju!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh