« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
POVRATAK

Opća opasnost ponovno na sceni

Zbog vjerne publike koja nije zaboravila njihove pjesme grupa će nastupiti 21. svibnja u klubu Boogaloo

(Opća opasnost)
Više o

zagreb-info

,

Opća opasnost

,

klub Boogaloo

Grupa Opća Opasnost devedesetih je godina izazivala poprilično zanimanje na tadašnjoj tek formiranoj hrvatskoj rock sceni. Njihov najveći hit svakako je pjesma "Jednom kad noć", s kojom su iskazali svoju tendenciju prema rock baladama.

Grupa je nastala u najtežim vremenima novije hrvatske povijesti, kada je Hrvatskom harao domovinski rat, ali su i u tim najtežim trenutcima  uspjeli prikupiti zavidan broj obožavatelja. Gomilom svojih rock balada, dokazali su da su «Jači od sna».

Prva kazeta je dovršena 1993. godine, no nikada nije izdana nego je podijeljena u lokalnim okvirima. Album je sadržavao osam domoljubnih te jednu ljubavnu pjesmu, a većinu pjesama potpisuje Slaven Živanović - Žiža.

Grupu ubrzo napuštaju Ivan i Eugen, Igor preuzima bas gitaru a za bubnjeve sjeda Ranko Šlibar. Većinu pjesama potpisuju Mario Vestić i Pero Galić, a pjesme "Opća opasnost" i "Treba mi nešto jače od sna" probijaju se na visoka mjesta tadašnjih top ljestvica.

Iako su se povukli s scene, Opća opasnost se nije nikada raspala, te odrađuju nekoliko prigodnih nastupa 2002. i 2005. godine, kako kažu - sebi za gušt.

Stari fanovi Opće Opasnosti ostali su im vjerni, a svake godine je baza obožavatelja rasla. Vidjevši potporu koju uživaju i omiljenost svojih pjesama, bend se odlučuje 2008. godine ponovno okupiti, te koncertom u Osijeku gdje nastupaju kao predgrupa bendu Whitesnake najavljuju povratak na scenu.

U novogodišnjoj emisiji "Garaža" na HRT-u najavljuju svoj povratak široj publici te predstavljaju dvije nove pjesme, baladu "Nisam rođen pod sretnim zvijezdama" te žestoku "Uzalud sunce sja". Krajem zime izdali su svoje prvo kompilacijsko izdanje "Best of" koje uz 16. odabranih pjesama s albuma sadrži i nikad izdane "Njene sjene" i "Rastaviše i nas dvoje" koja je studijski snimljena s Najboljim Hrvatskim Tamburašima.

Grupa se ponovo okupila u svojoj izvornoj i najkreativnijoj postavi kako bi stvorili nove pjesme i obožavateljima diljem Hrvatske pokazali da rock još uvijek živi. Upravo zbog vjerne publike  koja nije zaboravila i nije prestala voljeti njihove pjesme opet će na scenu 21.svibnja u Boogaloo-u nastupiti Opća opasnost.

06.04.2010. 12:02:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh