« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
LA BAMBA

Los Lobos po prvi puta u Hrvatskoj

Koncert legendarne grupe će se održati u klubu Boogaloo u četvrtak 13. svibnja od 21 sat

(Boogaloo)
Više o

zagreb-info

,

klub Boogaloo

,

Los Lobos

Los Lobos su živuće legende koje traju već 37 godina, a njihovu kvalitetu potvrđuju mnogobrojni albumi i Grammy nagrade koje su osvojili u karijeri.

Za svoj nevjerojatni miks rocka, bluesa i tradicionalne meksičke glazbe bend je osvojio mnoga priznanja kritike, ali ono što je bitnije i publike diljem svijeta.

Prodali su bezbroj ploča, a možda je najpoznatiji njihov filmski hit "La bamba" iz istoimenog filma. Los Lobos su uvrstili Zagreb u svoje koncertne datume prvi puta u karijeri i to će biti prava glazbena poslastica za sve ljubitelje dobre svirke.

Koliko je njihova raznorodnost dobro prihvaćena i široka govori i činjenica da su dijelili binu s Dylanom, ali i The Clash i U2! Osim prihvaćenosti od publike širom svijeta i kritika ih voli - tako je njihov prvijenac za oficijalnu diskografsku kuću "How Will the Wolf Survive?" stigao na listu 500 najboljih albuma svih vremena magazina Rolling Stone!

Rolling Stone ih uspoređuje s U2 i kaže da nijedan drugi band osim Los Lobosa nije tako dugo na vrhu!  Usput su izdali još šest studijskih albuma, box set, album hitova, osvojili još dva Grammyja i izdali live DVD/CD. Mnogi bandovi su odustali, ali Los Lobos su nastavili snimati i svirati sjajne koncerte širom svijeta i nakon 37 godina karijere! O njihovoj raznovrsnosti govori i album „Los Lobos goes Disney" iz 2009.g. na kojem sviraju 13 klasičnih tema iz Disneyevih filmova, naravno na Los Lobos način. 

Nitko ne zna šta nam Los Lobos sve spremaju u 2010!? Ove godine počinju snimanje novog studijskog albuma s vlastitim pjesmama, a kako će zvučati teško je predvidjeti. Ono što sigurno znamo da će Los Lobos ove godine, u četvrtak 13.05. po prvi puta posjetiti Zagreb i Hrvatsku i odsvirati koncert u klubu Boogaloo.

06.04.2010. 12:08:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh