« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
MLJAC!

Namirnice za zdrav mozak i probavu

Namirnice koje ćemo nabrojati predstavljaju izvor čistog zdravlja i blagodati za naše tijelo, neka postanu obavezan dio vašeg menija

Zobena kaša je genijalan doručak
Zobena kaša je genijalan doručak (Arhiva)
Više o

zdrava hrana

,

borovnice

,

namirnice

,

jogurt

,

orasi

,

superhrana

,

špinat

,

zob

,

najzdravije namirnice

,

zdrave namirnice

,

crni grah

Zdravlje počinje u tanjuru, slažu se stručnjaci, a među raznim namirnicama ima nekoliko koje vrijedi izdvojiti zbog njihovog izuzetno blagotvornog utjecaja na zdravlje mozga i probavnog sustava.

Tako su borovnice prepune antioksidansa, što je najbolja prevencija protiv dijabetesa i raka, a kako uz to imaju i visok udio vlakana i vitamine A i C, trebalo bi ih obavezno konzumirati.

Crni grah najbolji je od svih vrsta graha, jer uz visok udio vlakana sadrži i blagotvorni antocijan koji fantastično pomaže svim funkcijama mozga.

>> Superhrana za vraćanje energije >>

Jogurt jača imunološki sustav, samo jedna šalica dnevno zadovoljava potrebe tijela za kalcijem, a kako odlično regulira probavu, neka postane dio vaše dnevne prehrane.

Orasi vraćaju energiju i pomažu tijelu da se oporavi od fizičkih napora, a uz to obiluju omega-3 masnim kiselinama i, što je još važnije, polifenolima koji imaju protuupalno djelovanje.

>> Superhrana za jesen >>

Špinat je također odličan izvor omega-3 masnih kiselina, a njegova pomoć u stvaranju mišićne mase ovjekovječena je i u crtiću, poznatom Popaju. Uz to je bogat folnom kiselinom, luteinom koji će vam pomoći da zadržite pamćenje, a sjajna je namirnica za prevenciju moždanog udara, osteoporoze i srčanih bolesti.

>> Superhrana za zdravlje i vitkost >>

Zob je idealan doručak, pogotovo u kombinaciji s jogurtom i orasima, jer pospješuje probavu i smanjuje rizik od srčanih bolesti.

13.10.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh