« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
YES!

Superhrana za vraćanje energije

Ako vas je ovo proljetno vrijeme iscrpilo, niste jedini, a energiju ćete jako brzo i zdravo vratiti ovim namirnicama

Brokula brzo vraća energiju
Brokula brzo vraća energiju (Arhiva)
Više o

zeleni čaj

,

brokula

,

naranče

,

jaja

,

superhrana

,

zobene pahuljice

,

integralna riža

Kad ste umorni, obično skuhate kavu ne bi li vam dala dodatni poticaj, pojedete komad(ić) čokolade ili svratite u obližnju pekaru. No, puno bolji izbor je neka od supernamirnica koje su kao stvorene za to.

Brokula, primjerice, sadrži izuzetno puno vitamina C koji povećava apsorpciju željeza u organizmu, što izravno utječe na osjećaj slabosti. Uz to, vitamin C potiče lučenje adrenalina čime održavate visoke razine energije.

Integralna riža bogata je biljnim vlaknima, aminokiselinama, manganom i magnezijem, što uz složene ugljikohidrate daje dug i ujednačen izvor energije, baš kao i zobene pahuljice.

Jaja održavaju energiju i poboljšavaju mentalne funkcije zbog tirozina, aminokiseline koja omogućava proizvodnju dopamina i norepinefrina. Najbolje bi bilo, naravno, da su domaća.

Naranče su bogate vitaminom C i omogućavaju proizvodnju karnitina, zanimljive molekule koja pomaže u sagorijevanju masnoće za energiju.

Sve to zalijte šalicom zelenog čaja koji opušta, ali i stimulira metabolizam pa zbog njega možete izgubiti višak kilograma. 

05.04.2014. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh