« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Najbolja hrana za mršavljenje

Dijete mogu biti iscrpljujuće i dosadne, pa ako niste baš pri volji, a željeli biste skinuti pokoji kilogram, evo namirnica koje će vam u tome pomoći

Jabuka prije ručka je rješenje za bolju liniju
Jabuka prije ručka je rješenje za bolju liniju (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

mršavljenje

,

šipak

,

jabuke

,

jogurt

,

losos

,

čili

,

zobene pahuljice

,

kelj

,

mršavljenje bez dijete

,

leća

,

junetina

,

heljdina kaša

Mršavljenje bez dijete i vježbanja zvuči kao utopija, no ako pripazite na svoju prehranu i u nju uvrstite namirnice koje potiču sagorijevanje kalorija i masnoća, to više nije nemoguća misija.

Evo što obavezno trebate imati na svom jelovniku:

>> Korisni savjeti za mršavljenje bez dijete >>

Čili - kapsaicin ubrzava metabolizam i omogućava tijelu sagorijevanje više kalorija, a kako ljutu hranu moramo jesti sporije, mozak stigne shvatiti da ste siti i jede se manje.

Heljdina kaša - puna vlakana, a sadrži i proteine za razliku od većine ugljikohidrata poput tjestenine i riže.

Jabuke - dovoljna je jedna dnevno za dobru liniju, naročito ako je pojedete prije ručka. Sadrže velik udio prehrambenih vlakana koja će vas održati sitim, a antioksidansi će pomoći metabolizmu.

>> Zaboravite glupe dijete - mršavljenje bez osjećaja gladi >>

Jogurt - ima odličan omjer masnoća, proteina i ugljikohidrata što omogućuje održavanje razine šećera u krvi. Istraživanja su pokazala da ljudi koji na dijeti konzumiraju više jogurta gube čak 61 posto masnoća više od onih koji se slično hrane, no ne jedu jogurt.

Junetina - pomaže ženama pri mršavljenju, jer one koje jedu više crvenog mesa gube više kilograma, a to se naročito odnosi na junetinu. Uz to, ako i odete na dijetu, izgubit ćete manje mišića.

>> Kako izgubiti kilograme bez dijete i vježbanja >>

Kelj - jedna šalica sjeckanog kelja ima samo 34 kalorije i 1.3 grama vlakana, puno vitamina C, kalcija i željeza. 

Leća - puna je proteina i vlakana, stabilizira razinu šećera u krvi i sprječava porast inzulina koji uzrokuje gomilanje masnoća u tijelu, naročito u predjelu trbuha.

Losos - prepun omega-3 masnih kiselina, sprječava srčane bolesti i pomaže pri mršavljenju. Jača mišiće i smanjuje masne naslae - više mišića, više kalorija izgarate čak i u mirovanju.

>> Kako skidati kilograme bez dijete i vježbanja >>

Šipak/nar - fantastičan plod prepun antioksidansa, folne kiseline, vitamina i željeza. Uz to ima malo kalorija i visok udio vlakana, a najbolje ga je konzumirati sirovog.

Zobene pahuljice - one se, za razliku od drugih ugljikohidrata, probavljaju sporo zbog visokog udjela vlakana i polako otpuštaju energiju, pa su idealan doručak s jogurtom i svježim voćem.

11.03.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh