« Clubbing
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
MAIN NIGHT

Mnogobrojna publika ispratila ovogodišnji Illectricity festival

Do zadnjeg mjesta rasprodana dvorana Pogona Jedinstvo ovog je vikenda ispratila osmi po redu Illectricity festival audio-vizualnih umjetnosti

Main Night oduševio publiku
Main Night oduševio publiku (Illectricity Festival)
Više o

Illectricity festival

,

Main Night

Ispunjen glazbenim, multimedijalnim i edukativnim sadržajima, Illectricity Festival  ove je godine počeo 23. studenog, a završen je u noći sa subote na nedjelju u prepunoj dvorani zagrebačkog Pogona Jedinstvo. Tzv. Main night fokusiran na glazbeni program u vikendu iza nas ugostio je strane i domaće izvođače autentičnog Illectricity glazbenog potpisa, dok su mnogobrojni popratni sadržaji večer podigli nekoliko razina iznad klasičnih partija na koje je publika naviknuta.

Za glazbenu uvertiru u Main night zadužen je bio pobjednik Illectricity Nucomer natječaja, koji već sedmu godinu zaredom pomaže talentiranim producentima i DJ-ima da se predstave široj publici. Nakon prošlogodišnjeg MOZ-a, ove je godine pobjednik bio El Commando, mlad i perspektivan splitski DJ. Nakon njegovog uvoda na pozornicu je stupio tročlani varaždinski glazbeni sastav TOMISLAV koji je upravo Illectricity Festival odabrao za svoj prvi live nastup. Zamijenivši studio festivalskim okruženjem, TOMISLAV je scenskim nastupom i magičnom vokalnom izvedbom članice Morane oduševio publiku, te nas učinio ponosnima na činjenicu kako se ovaj pažljivo i pametno osmišljen projekt razvio na domaćem terenu. Pred već punom dvoranom Jedinstva, nakon TOMISLAV-a svoj je nastup odradio i Examine, koji je za Illectricity Main night pripremio specijalni live set, dodatno rasplesavši sve prisutne.

Jedni od najiščekivanijih izvođača festivala, Austrijanci Elektro Guzzi, svoj su nastup započeli sat iza ponoći i putpuno hipnotizirali publiku umijećem analogne izvedbe nečeg što zvuči itekako digitalno. Elektro Guzzi kritika ne naziva 'ljudima-mašinama' bez razloga. Njihov subotnji live nastup, generiran basom, gitarom i bubnjevima, bio je vizualno neodoljiv a glazbeno nenadmašiv. Uslijedio je nastup poznatog američkog producenta i DJ-a Salvea,  koji je ozračje završnice festivala učinio eksplozivnim. Servirajući prisutnima bass & trap selekciju, ovaj 'klinac iz kvarta' protresao je temelje Pogona sve do pojave zadnjeg gosta, Iciclea. DJ Icicle poznat je po svojoj karizmatičnosti i perfekcionizmu u miksanju, što je ovog vikenda dokazao u više navrata. Spajanjem različitih glazbenih stilova i prezentacijom noviteta u dubstep i drum and bass glazbi, zadnji gost festivala iz krcatog Jedinstva izvukao je zadnje atome energije. Ispraćaj gostima priredili su festivalski domaćini, CFSN DJ-i.

Osim glazbenih nastupa svojih favorita, posjetitelji će zasigurno dugo pamitit vizualnu prezentaciju na festivalu, za koju je i ove godine bio zadužen najbolji hrvatski izvozni multimedijalni dvojac Project MOE. MOE je na Main nightu premijerno predstavio treću verziju svojih modularnih video skulptura koje su se širile preko cijeloga Jedinstva.

Posebno izrađeni odjevni i ostali artikli na 'merch boothu' festivala dokazali su kako Illectricity u očima publike više nije samo događaj već domaći glazbeni i lifestyle brand, što su ove godine prepoznali i festivalski pokrovitelji: Burn Studios, Austrijski kulturni forum i Gradski ured za obrazovanje kulturu i šport. Burn je za vrijeme festivala publici predstavio najnoviji filmski uradak 'Black Snow', koji je uslijed potpunog zamračenja nakon nastupa Elektro Guzzi-ja zaradio gromoglasni pljesak publike unutar Pogona Jedinstvo.

Inspirativni 'Black snow' bio je samo jedan od niza high trenutaka festivala, koji će biti zapamćen ponajprije po predivnom prijateljskom ozračju koje je vladalo među prisutnima. Podebljani glazbenom notom i osjećajem dobrodošlice organizatora, upravo su posjetitelji osmi po redu Illectricity učinili najboljim dosad te dokazali isplativost jasne vizije i ustrajnosti Confusiona, koji rado prihvaća izazov spremanja jednako dobrog festivala i sljedeće godine. Posljednjim izdanjem festivala sami su sebi letvicu postavili vrlo visoko.

03.12.2012. 18:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh