« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako izdržati duga putovanja

Donosimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da sigurno stignete na svoje odredište i pritom se što manje umorite

Kako na put?
Kako na put? (Automania)
Više o

savjeti

,

vrućine

,

automobil

,

duga putovanja

Osnovni preduvjeti za uspješno i sigurno putovanje na dulje relacije automobilom su - da je automobil u dobrom stanju, prtljaga je sigurno smještena i svi su putnici vezani. Spremni ste krenuti na put, a duga putovanja su stresna i zahtijevaju veliki napor?

Donosimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da sigurno stignete na svoje odredište i pritom se što manje umorite.

Cilj dugih vožnji je sigurno i u dobrom raspoloženju stići na odredište. Brzina ne bi trebala biti najvažnija stvar. Duga putovanja zahtijevaju često stajanje radi odmora. Umor utječe na vašu koncentraciju, otupljuje vaše reflekse i sposobnost procjenjivanja te povećava opasnost od prometne nesreće.

Budite svjesni ukupne nelagode, bolova u vratu, rukama i ramenima ili zamagljenog vida - to su načini na koje vam vaše tijelo govori da vam je potreban odmor. Pojačavanje glazbe, pijenje kave ili kofeinskih napitaka ili zaustavljanje da biste se nakratko prošetali mogu biti učinkoviti na kratke staze, ali ne mogu ukloniti umor.

Ako se počnete osjećati pospano, zamijenite se s drugim vozačem ili se zaustavite kako biste odrijemali.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

06.07.2016. 10:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh