« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako izabrati boju automobila

Tako je i dalje u svijetu kod kupnje novih automobila uvjerljivo najpopularnija bijela boja za koju se odluči čak 29 % kupaca

Evo koje se boje najviše traže
Evo koje se boje najviše traže (Automania)
Više o

automobil

,

boja automobila

,

novi automobil

Kupujete automobil i pitate se koju boju automobila bi izabrali? Donosimo istraživanje tvrtke Axalta Coatings specijaliste za lakiranje koje su najpopularnije boje automobila novokupljenih automobila u svijetu. Izaberete li bijelu, crnu, srebrnu ili sivu onda ste u potpunosti 'cool' i 'in'. Izaberete li pak zelenu, žutu ili smeđu onda ste u problemu, jer su te boje 'out' i potpuno nepopularne.

Tako je i dalje u svijetu kod kupnje novih automobila uvjerljivo najpopularnija bijela boja za koju se odluči čak 29 % kupaca. U Africi svaki drugi novi automobil je bijele boje (sasvim razumljivo zbog visokih temperatura), ali bijela boja je visoko zastupljena na svim tržištima, ali samo u Indiji je od globalno popularne bijele zastupljenija srebrna.

Druga na top listi popularnosti je crna boja za koju se odlučuje 19 % kupaca novih automobila. Crna boja posebnio je omiljena u Kini u kojoj je na prvom mjestu sa 24 %, a u visokom postoku od 21 % crna je popularna i u Europi. Crne automobile u Indiji kupuje samo 4 % kupaca.

Treća na top listi popularnosti je srebrna boja za koju se odlučuje 14 % kupaca novih automobila u svijetu. Već smo rekli kako je srebrna boja izuzetno popularna u Indiji u kojoj svaki treći kupac izabere srebrnu boju za svoj novi automobil.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

03.07.2016. 12:21:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh