« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako putovati s psom na ljetne praznike

Kako sigurno sa psom u automobilu otputovati na ljetne praznike? Pas, baš kao i ostali putnici, treba putovati uz visoku razinu sigurnosti

Kako će pas sigurno na more
Kako će pas sigurno na more (Automania)
Više o

putovanje

,

godišnji odmor

,

pas

Planirate li na godišnji odmor otići osobnim automobilom i sa sobom povesti svog psa? Vjerujemo kako vam je poznato kako većina psa se voli voziti u  automobilu, ali isto tako vjerujemo kako ste upoznati s time kako vaš ljubimac treba putovati uz visoku razinu sigurnosti.

Za tu potrebu konstruirana je specijalna oprema za sigurnije putovanje pasa i njihovih vlasnika. Za siguran i kvalitetan prijevoz neophodno je da automobil ima izdašan prostor u koji se mogu smjestiti psi i prtljaga. Predviđeni prostor za pse mora biti pogodan za njihovo lagano uskakanje te ugodan boravak.

Pas se najčešće vozi u prtljažniku karavana ili na stražnjoj klupi limuzine, te tijekom vožnje vodite računa da pas ima dovoljno zraka i da nije izložen direktno na suncu, te napravite hlad.

Ako namjeravate ostaviti psa u zaključanom automobilu, premda to nikako ne preporučujemo, ostavite otvorene sve prozore za 10 cm, psa zaštitite sjenilom na prozoru, a automobil nikako ne ostavljajte na direktnom suncu, jer će već poslije 15 minuta u zatvorenom automobilu osjetno porasti temperatura zraka, od koje pas može kao i osoba kolabirati i uginuti od toplotnog udara.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

07.07.2016. 10:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh