« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana
GOODYEAR

Goodyear u skladu s trendovima vožnje

Goodyear predstavio oznaku guma za električna i priključna hibridna vozila

Ako trebate nove gume...
Ako trebate nove gume... (Goodyear)
Više o

električni automobil

,

Goodyear

,

gume

Početkom 2024. godine Goodyear će na proizvodima početi koristiti novu oznaku EV-Ready. Ta će oznaka biti postavljena na bočnu stijenku svih novih zamjenskih guma za osobna vozila, a vozačima će pružati potpuno povjerenje pri odabiru guma za njihovo vozilo, bez obzira na pogonski sklop.

Goodyear prati trendove mobilnosti koji predviđaju povećanje upotrebe električnih vozila (EV) i priključnih hibridnih vozila (PHEV). Poduzeće S&P Global predviđa da će do 2029. godine čak 97 % novoproizvedenih vozila u Europi biti barem djelomično elektrificirano, od čega će 61 % biti potpuno električno[i].

Gume za tišu i snažniju vožnju električnih vozila

Kako bi vozačima električnih vozila pružio optimalnu izdržljivost, tišu vožnju i produljeni vijek trajanja guma, Goodyear je razvio niz tehnologija za električna vozila i vozila s drugim pogonskim sklopovima.

Tehnologija SoundComfort osigurava da se buka koju stvara interakcija između guma i ceste smanji čak do 50 %[ii]. Vožnja time postaje tiša i udobnija.

Zbog veće težine i okretnog momenta električna vozila često su sklona bržem trošenju guma nego uobičajena vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Goodyearova tehnologija Mileage Plus omogućuje vozačima EV i PHEV produženje životnog vijeka guma jer one postižu veću kilometražu.

Goodyearove tehnologije za smanjenje otpora kotrljanja pridonose nižoj potrošnji energije i posljedično produljuju domet vožnje. Goodyear to postiže optimiziranjem konstrukcije gume, inovativnim smjesama i aerodinamičkim podešavanjem bočne stijenke.

Goodyear isporučuje gume za originalnu opremu za oko polovicu električnih vozila proizvedenih u Europi

Mnogi vodeći proizvođači automobila biraju Goodyearove gume kao prvu opremu za svoja najnovija električna i priključna hibridna vozila i te gume su dio originalne opreme za 50 %[iii] električnih vozila proizvedenih u Europi. Postotak potvrđuje povjerenje vodećih proizvođača automobila u kvalitetu Goodyearovih proizvoda i tehnologija.

30.11.2023. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh