« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ČETVRTAK - SUBOTA

Glazbena dekolonizacija, Blitz Kidz i Last Japan ovog vikenda u Sirupu

U četvrtak se oslobodite robovanja američkoj i britanskoj glazbenoj tradiciji, u petak vas očekuju Blitz Kidz, a u subotu stiže elektro wunderkind Last Japan - OSVOJITE UPAD

Blitz Kidz
Blitz Kidz (Sirup)
Više o

zagreb-info

,

Sirup

,

Global groove party

,

DJ Ilko Čulić

,

Blitztwins

,

Blitz Kidz

,

Chew The Fat Croatia

,

Last Japan

Četvrtak// 18.11.//  Global groove party: Dekolonizacija

U kultnom filmu „Alice in den Stätden (1974.)  njemački redatelj Wim Wenders poručio je svijetu „Amerikanci su nam kolonizirali podsvijest". Do kraja 20. stoljeća anglocentrična popularna glazba postala je najjače oružje američkog i britanskog kulturnog imperijalizma.

Najnoviji MTV hitovi na engleskom jeziku dolazili su u paketima s Coca Colom i McDonaldsom, dok su  pokušaji afirmiranja afričke, azijske, latinoameričke ili mediteranske  glazbe završavali u diskografskom getu koji su imperijalisti nazvali world music.

Dekolonizacija je počela na internetu sa znatiželjnim pogledima u drugačiji i uzbudljiviji glazbeni svijet daleko veći od Amerike i Britanije. Iz tog svijeta dolaze afrički funk, orijentalni dub, indijski dubstep, marokanski hip hop, balkanski breakbeat, frankofonski reggae, arapski casbah-rock, južnoamerički latin-ska, electro-cumbia, salsamuffin,  mestizo, brazilski manguebeat......

global.jpg
Dekolonizacija

To su samo neki od ritmova za cjelonoćni  global-groove party na kojem nitko ne pleše babylonski moonwalk. Ako ste razumjeli što je želio reći Bob Marley kad je zapjevao „emancipate yourself from mental slavery", dođite u Sirup i uključite se u Dekolonizaciju.

Party predvodi: DJ Ilko Čulić (Ethnica / Radio 101, live on air srijedom 22:00 - 23:30)     

Petak// 19.11.// Blitztwins

Prvo ovosezonsko Blitz Kidz ludilo u Sirupu...

Achtung! Achtung! Cirkus je stigao u grad!
Blitz Kidz ponovno u Zagrebu.

Osvojite upad na Metro portalu!

"Ne potičemo izuzetnost, kult ličnosti, osobenjaštvo, nonkonformizam i individualnost. Dosta je tiranije jedinstvenih. Dosta je idealizacije neponovljivih. One is not enough. Na ovu zabavu ulazite dvaput. Želimo duplikate, klonove, carbon kopije, doppelgangere, aliase, dvostruke ličnosti, replike, simulacije, monozigotne i faksimile. Fetišiziramo precizne obiteljske portrete, fotorealističnost, holograme, dvojnike, ogledala i binarni kod. Prestanite se izdvajati, identično je bolje od autentičnog. Odustanite od vulgarne različitosti, budite isti. Blitz je za jednakost i bratstvo."

upad: 30/40
happy hours 23-01

Subota// 20.11.// Chew The Fat Croatia
predstavlja
Last Japan
Southern Fried
London, UK

chew_the_fat.jpg
Last Japan

Marco Giuliani a.k.a. Last Japan dolazi iz južnog Londona. U protekloj je godini doslovce eksplodirao na elektronskoj sceni, a tek mu je 21 godina. Studirajući glazbenu produkciju na Akademiji suvremene glazbe u Guilfordu u protekle 3 godine od "štancanja" bootlega u svojoj spavaćoj sobi postao je jedan od najtraženijih remiksera.

Osvojite upad na Metro portalu!

Štićenik je poznate etikeke Southern Fried Rec. čiji je vlasnik Norman Cook a.k.a. Fatboy Slim. Radi se o iznimno kvalitetnoj etiketi koja se može pohvaliti izdanjima za nepreglednu listu poznatih faca plesne glazbe kao što su Armand Van Helden, Crookers, Boys Noize, Kid Cudi, Dizzee Rascal, Brodinski, Cassius, Crazy P, Diplo, Major Lazer, Fake Blood, Skream, Plastician, Urchins, Sinden, Roisin Murphy, Laidback Luke, MSTRKRFT i mnogi drugi.

Nedavno je napravio i iskorak prema mainstreamu angažmanom u All Around The World Recordsu, zajedničkoj etiketi Atlantica, Sonya i Universala, a trenutno radi i na svom prvom albumu...

http://www.myspace.com/lastjapan

Yesh
CTF Croatia, Jabbaton

DMT
CTF Croatia, Electric Avenue

visuals by
VJ Polygon

upad: 30/40
happy hours 23-01

16.11.2010. 11:23:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh