« Clubbing
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
ŽEDNO UHO

Free Moral Agentsi u KSET-u

Ima tu, dakle, i funka i duba i soula i rocka i psihodelije, uz zavidno sviračko umijeće svakog od članova i prekrasan vokal

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Žedno Uho)
Više o

Free Moral Agents

,

Žedno uho

,

koncert

,

KSET

Dugih, predugih sedam godina trebalo je čekati na ponovni susret s velikim klavijaturistom Ikeyem Owensom, jer nakon što je s DeFacto i The Mars Volta (zapravo po članstvu su to bili potpuno isti bendovi koji su stvarali različitu glazbu) godinu za godinom dolazio u KSET, planetarna popularnost potonjih udaljila ga je od naših krajeva.

No, budući su se članovi The Mars Volta prošle i ove godine očito odlučili više posvetiti vlastitim projektima tako je i Ikey dobio više vremena za svoje Free Moral Agents.

Rezultiralo je to drugim albumom grupe koja je zapravo započela kao Ikeyev solo projekt da bi na kraju završila kao sjajan peteročlani kolektiv koji glazbenu inspiraciju crpi u crnoj americi sedamdesetih te je efektno ubacuje u suvremeni kontekst.

Ima tu, dakle, i funka i duba i soula i rocka i psihodelije, što u kombinaciji sa zavidnim sviračkim umijećem svakog od članova, te prekrasnim vokalom Mendee Ichikawa koji će vas na trenutak asocirati na neku od poznatih trip hop pjevačica a već u idućem na svemoćnu Kim Gordon, čini izuzetno moćnu kombinaciju koja do punog izražaja dolazi prije svega na razarajućim živim nastupima kakvi su uostalom i oni Ikeyevog matičnog benda.

A posebno nam je zadovoljstvo, što ćemo zajedno s njima imati priliku vidjeti i sjajnog repera koji nastupa pod imenom Subtitle, a koji je svojevremno odradio uvod u posljednji zagrebački nastup The Mars Volta.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knižari Rockmark. Na ulazu će koštati 60kn.

Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

A upad možete osvojiti i u nagradnjači na našem portalu, naravno

27.02.2011. 09:45:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh