« Horoskop
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
FOBIJE

Čega se boje znakovi horoskopa

Kakve strahove imaju Jarci, zbog čega ne mogu spavati Bikovi, a što potpuno izluđuje Škorpione ili Ovnove

Svi se nečega boje
Svi se nečega boje (Arhiva)
Više o

Ribe

,

Rak

,

fobije

,

Vaga

,

Bik

,

horoskop

,

Blizanci

,

strahovi

,

Lav

,

Ovan

,

Djevica

,

Škorpion

,

Strijelac

,

Jarac

,

Vodenjak

,

znakovi horoskopa

Ovan je najaktivniji od svih znakova horoskopa, pa nije ni čudno da imaju neobičan strah - katisofobiju, strah od sjedenja. Svako predugo zadržavanje na jednom mjestu čini ih tjeskobnim i nervoznim, a uz to često pate od klaustrofobije i straha od nemoći.

>> Dnevni horoskop - Ovan >>  Ovan – godišnji horoskop za 2014.

Bik se, potpuno u skladu sa svojom prirodom, boji svake promjene, stoga su njihovi najčešći strahovi tropofobija, strah od promjena, kinetofobija, strah od kretanja i sveprisutni strah od ostajanja bez materijalnih dobara.

>> Dnevni horoskop - Bik >>  Bik – godišnji horoskop za 2014.

Blizanci su znatiželjni, hiperaktivni ljudi koji se zbog svoje dualne prirode često nalaze pred zidom zbog straha od donošenja odluka, a nije rijetka ni tripanofobija - strah od uboda.

>> Dnevni horoskop - Blizanci >>  Blizanci – godišnji horoskop za 2014.

Rak je jedan od najstrašljivijih znakova zodijaka jer ih je njihova nježna priroda opskrbila mnogim fobijama, među kojima se izdvajaju agorafobija, strah od otvorenih prostora, pantofobija ili strah od teških bolesti, a naročito ih proganja paničan strah od samoće. 

>> Dnevni horoskop - Rak >>  Rak – godišnji horoskop za 2014.

Lav je, unatoč svojoj strasti i moći, također strašljiv znak kojeg često pogađa entofobija, strah od kukaca, a zbog snažnog ega i aticifobija, strah od neuspjeha. Nije rijetkost ni strah od javnog sramoćenja. 

>> Dnevni horoskop - Lav >>  Lav – godišnji horoskop za 2014.

Djevica je organizirana i praktična, pa često razvija ataksofobiju, strah od nereda, nije im strana ni mizofobija, strah od prljavštine. Naravno, težnja k savršenstvu pogoduje i razvijanju hipohondrije

>> Dnevni horoskop - Djevica >>  Djevica – godišnji horoskop za 2014.

Vaga je društveno biće, tako da je normalno da ih proganja autofobija, strah od samoće i izoliranosti. Nije rijetka ni ofidofobija, strah od reptila, a njihova estetska duša sklona je i strahu od starenja. 

>> Dnevni horoskop - Vaga >>  Vaga – godišnji horoskop za 2014.

Škorpion je dosta sumoran i mračan, tako da ga fobije uglavnom zabavljaju, no ipak mogu razviti katagelofobiju, strah od ismijavanja, a želja za kontrolom svega oko sebe pogoduje i strahu od bespomoćnosti. 

>> Dnevni horoskop - Škorpion >>  Škorpion– godišnji horoskop za 2014.

Strijelac obožava kretanje i avanture, što je odlična podloga za razvoj klaustrofobije, straha od zatvorenih prostora koji se širi i na strah od gubitka utjecaja na svoj život i gubitka slobode.

>> Dnevni horoskop - Strijelac >>  Strijelac – godišnji horoskop za 2014.

Jarac je poklonik kontrole apsolutno svega oko sebe, pa i svog zdravlja, što često izaziva hipohondriju, strah od samoće također im nije stran, a panično se boje gubitka posla ili novaca.

>> Dnevni horoskop - Jarac >>  Jarac – godišnji horoskop za 2014.

Vodenjak jednostavno ne može preuzeti odgovornost, toga se panično boji na svim razinama, od odlaska na posao do braka i poslovnih odluka. Država i svi veliki sustavi predstavljaju najveću moguću noćnu moru za ovaj slobodni duh.

>> Dnevni horoskop - Vodenjak >>  Vodenjak – godišnji horoskop za 2014.

Ribe su najveći sanjari u horoskopu, stoga im je strah od odbijanja ili ostavljanja od strane voljenih osoba najveći u životu, a uz to često razvijaju glosofobiju, strah od javnog nastupa.

>> Dnevni horoskop - Ribe >>  Ribe – godišnji horoskop za 2014.

10.07.2014. 15:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh