« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Busta Rhymes u Aquariusu

Legendarni reper stiže u Zagreb 27. travnja pokazati zašto su njegove naklade uvijek platinaste

Busta Rhymes stiže u Aquarius
Busta Rhymes stiže u Aquarius (Aquarius)
Više o

Aquarius

,

koncert

,

Busta Rhymes

Nakon uspješne suradnje i rasprodanog koncerta Redmana & Method Mana u studenom 2010. godine, Beck'sperience & Blackouthiphop.com vas pozivaju na veliki koncert legendarnog Busta Rhymesa po prvi puta u Zagrebu!! Ovaj veliki glazbeni događaj dogodit će se u Aquariusu u srijedu 27. travnja!

Bruklinški old-school reper, tekstopisac i glumac jedan je od najtalentiranijih glazbenih karizmatika današnjice, ikona hip-hopa i živuća legenda. Dao je enorman doprinos razvoju svjetske hip-hop scene, u koju je zakoračio još kao dječak.

Daroviti reper podrijetlom s Jamajke, poznat po svojoj brzoj i vatrenoj rimi, svoj je sjajni talent počeo razvijati već u dobi od 12 godina. Odrastao je u New Yorku zajedno s reperima Jay-Z-jem i Notorious B.I.G.-om, što je utjecalo na izgradnju njegovih glazbenih korijena.

Svoju glazbenu karijeru započeo je 1991. godine u sklopu rap grupe Leader Of  The New School, zajedno s reperima Dinco D-jem i Charlie Brownom. Bend je svoj veliki proboj ostvario na turneji s Public Enemyj. Upravo je Chuck D. iz benda predložio Trevoru Tahiemu Smithu da ime promijeni u Busta Rhymes. Ostalo je povijest.

Svoj prvi solo album „The Coming" objavio je šest godina poslije, sa singlom "Woo-Ha! (Got You All in Check)." Album je zahvaljujući danas monumentalnoj pjesmi brzo skočio na prvo mjesto Billboardove ljestivice Top R & B / Hip-Hop albuma, a kasnije Busti omogućio i prvu Grammy nominaciju za solo rap izvedbu. I single i album dostigli su platinastu nakladu (milion prodanih primjeraka), kao i njegov sljedeći LP "When Disaster Strikes"

Nakon što je zacementirao svoj status na čelu hip hop scene, Busta se nadolazećih godina bez puno napora kretao na svom putu uspjeha te izbacio još tri odlična albuma: "ELE: The Final World Front" (1999), " Anarchy " (2000) i " Genesis " (2001). Usput je svom glazbenom CV-u dodao još četiri Grammy nominacije.

Svoj zvjezdani trenutak Busta, koji se i ranije rado i često pojavljivao na velikom platnu, iskoristio je za pristojan povratak u Hollywood hit filmovima "Shaft" i "Finding Forrester." Između naredna dva filma "Halloween: Resurrection" i  "Narc", Busta je izbacio svoj ​​šesti studijski album " It Ain't Safe No More ". 

Iako album dobio prosječan prolaz na Billboardovim ljestvicama, ostao je zapamćen po pjesmi "I Know What You Want" u suradnji s Mariah Carey, čiji je glazbeni spot nominiran za najbolji hip-hop video na MTV Awards 2003. godine.

Sedmi studijski album „The Big Bang" Bustin je najprodavaniji album, koji je već u prvome tjednu prodan u 209,000 kopija.  Na tom albumu kao izvršni producent pojavio se Dr.Dre.

Pretprodaja karata od utorka 22.3. u Aquarius Clubu, Aquarius CD Shopu (Varsavska Zagreb) te u sustavu Eventima (ostatak HR, BIH, SLO) www.eventim hr (tu provjerite sva pretprodajna mjesta)

Cijena Karte: 180kn u pretprodaji

Support DJ's: Phat Phillie & Bizzo Bodega

24.03.2011. 07:19:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh